Betaald parkeren op straat

Voor betaald parkeren in Den Haag kunt u bij alle parkeerautomaten betalen met uw bankpas, creditcard of mobiele telefoon. Voor motoren zijn er andere regels.

Lee meer over betaald parkeren met uw mobiele telefoon u op Mobiel betalen voor parkeren in Den Haag.

Kentekenparkeren

Bij de parkeerautomaten voert u eerst uw kenteken in. Vervolgens geeft u aan hoe lang u wilt parkeren. U betaalt veilig met uw bankpas of creditcard, uw pincode is niet meer nodig.

U kunt maximaal € 50 per keer betalen. De methode(Externe link) wordt alleen bij parkeerautomaten gebruikt.

U hoeft geen parkeerkaartje meer achter de voorruit te leggen. Wel kunt u een betaalbewijs krijgen na uw betaling. Hierop staat de eindtijd van uw parkeeractie vermeld.

Betaling mislukt

Is de betaling bij de parkeerautomaat mislukt? Kijk dan op de pagina Contact over Parkeren wat u kunt doen.

Privacy

Ingevoerde kentekens worden alleen gebruikt om te controleren of voor het parkeren is betaald. Als het kenteken goed is aangemeld (en er dus is betaald), worden de geregistreerde gegevens na 24 uur vernietigd. Lees meer in de privacyverklaring parkeercontrole met scanvoertuigen. Bekijk de privacyregels in het Privacyreglement kentekenparkeren (RIS290220)(Externe link).

Parkeren met motor of brommobiel

Motoren en brommobielen mogen overal parkeren waar personenauto’s ook mogen parkeren.

Motor

Voor het parkeren van uw motor hoeft u in gebieden met betaald parkeren niet te betalen.

Brommobiel

Voor het parkeren van brommobielen moet u in gebieden met betaald parkeren wel betalen. Gaat het om een gehandicaptenvoertuig? Dan hoeft u niet te betalen voor parkeren in gebieden met betaald parkeren.

Zie ook

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070