Asbezorging in Den Haag

Wilt u as van een overledene verstrooien of een asbus bijzetten op een begraafplaats van de gemeente? Dat kan. U kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden.

De gemeente heeft geen eigen crematorium. Wel kunt u as op verschillende manieren laten bezorgen.

Een urn in uw grafruimte bijplaatsen

Heeft u een particulier zandgraf? Dan kunt u de asbus in het graf laten bijplaatsen. Op het graf kan ook maar dan in een urn. Deze urn wordt aan het grafmonument vastgemaakt. Heeft u een particulier keldergraf? Dan kunt u ook hier een asbus in of op laten plaatsen. Eventueel moet u hier een steunplank voor kopen. Het tarief hiervoor is € 163.

Koop een particulier urnengraf

Een particulier urnengraf is een zandgraf voor 2 of 4 asbussen. De afmeting van dit graf zijn 80 bij 80 centimeter of 100 bij 100 centimeter. Een particulier urnengraf wordt voor onbepaalde tijd uitgegeven. U kunt hierin asbussen en urnen bijzetten en as verstrooien.

In een particulier urnengraf kan op verzoek van de eigenaar een keldertje worden geplaatst. De kosten hiervan zijn € 163.

Koop een nis in een urnenmuur

Op begraafplaats Westduin staat een galerij met nissen: een urnenmuur. U kunt kiezen uit een nis voor 1 of 2 asbussen of urnen. Ook kunt u uw nis laten afsluiten met een natuurstenen dekplaat. Dit kan met inscriptie. Als de nis openblijft, moet de asbus in een urn geplaatst worden. Op de urn kan een inscriptieplaat bevestigd worden.

Op begraafplaats Kerkhoflaan staat een natuurstenen muur met daarin nissen voor 1 of 2 asbussen. De nis wordt afgesloten met een natuurstenen dekplaat. Deze plaat wordt afzonderlijk in rekening gebracht.

U laat as verstrooien

U kunt as laten verstrooien in uw particuliere graf, in uw particuliere urnengraf of op het algemene verstrooiingsveld Westduin of Kerkhofslaan.

U moet veel zaken regelen voordat u as mag verstrooien. Reken daarom op een wachttijd van 1 tot 2 maanden.

Kosten

De kosten om een asbus of urn bij te zetten in of op een:

  • particulier zand- of keldergraf: € 163
  • particulier urnengraf: € 163
  • urnennis: € 129

Het verstrooien van as op het verstrooiingsveld kost € 124.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070