Mbo in Den Haag

In en om Den Haag zijn er 3 instellingen voor middelbaar beroepsonderwijs. Van elektrotechniek tot horeca: voor iedere mbo-student uit Den Haag is een geschikte opleiding te vinden.

Keuzehulp

Op de website Begin externe link: Bekijkjetoekomstnu.nl(Externe link), einde externe link. vindt u alle regionale informatie om vmbo-, mbo- en hbo-leerlingen te helpen een opleiding of stage te vinden die bij hen past. Ook decanen, ouders, scholen en bedrijven kunnen er terecht.

De website is een initiatief van alle gemeenten in de regio Haaglanden, samen met het onderwijs en bedrijfsleven. De site kijkt naar de persoonlijke kwaliteiten en interesses van leerlingen en de daarbij passende beroepen. Zo kunnen jongeren een opleiding kiezen die bij hen past.

Ook vindt u hier informatie over arbeidsontwikkelingen en stages in de regio. Als werkgever kunt u een profiel over uw eigen organisatie op de site plaatsen en aangeven welke stagemogelijkheden u biedt.

ROC Mondriaan

ROC Mondriaan verzorgt onderwijs voor jong en oud(er). Het Mondriaan biedt beroepsopleidingen in ruim 20 verschillende richtingen: van assistent-opleidingen tot zorg.
Ruim 30.000 studenten studeren aan het ROC Mondriaan. Als ROC (regionaal opleidingscentrum) werkt Mondriaan samen met het bedrijfsleven in Den Haag.

Kijk voor meer informatie op de website van Begin externe link: ROC Mondriaan(Externe link), einde externe link..

Wellantcollege

Het Wellantcollege is een onderwijsinstelling met 27 vestigingen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden-Nederland. Het Wellantcollege biedt vmbo- en mbo-opleidingen aan ruim 14.000 leerlingen en studenten. In Den Haag heeft het Wellantcollege 2 vmbo-instellingen: Westvliet en Madestein. Het Wellantcollege voor mbo in Rijswijk heeft opleidingen in milieu, dierverzorging en tuinbouw.

Kijk voor meer informatie op de website van het Begin externe link: Wellantcollege(Externe link), einde externe link..

mboRijnland

mboRijnland is een regionaal opleidingscentrum met vestigingen in onder andere Zoetermeer en Voorburg en Leiden. De instelling geeft middelbaar onderwijs aan jongeren, maar ook cursussen en trainingen aan volwassenen. Op mbo-niveau zijn er opleidingen op het gebied van horeca, ICT, uiterlijke verzorging en nog veel meer.

Kijk voor meer informatie op de website van het Begin externe link: mboRijnland(Externe link), einde externe link..

MBO-gids regio Haaglanden

De mbo-gids helpt bij het kiezen van een passende mbo-opleiding. Bekijk de gids op de website van Begin externe link: Bekijkjetoekomstnu.nl(Externe link), einde externe link..

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070