Nieuwe onderscheiding ‘Ondernemers zijn Goud waard’

Haagse ondernemers met een jubileum van 50 jaar, of een veelvoud van 10 of 25 jaar daarboven, kunnen vanaf vandaag een speciale onderscheiding van de gemeente aanvragen.

Met de onderscheiding wil de gemeente ondernemers bedanken voor hun harde werk en inzet tijdens deze specifieke mijlpaal in hun bedrijfsleven, een jubileum. Het initiatief voor de onderscheiding komt van gemeenteraadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag.

Deze ‘Ondernemers zijn Goud waard’-onderscheiding is speciaal voor ondernemers. Zowel ondernemers als medewerkers van het bedrijf kunnen de onderscheiding aanvragen.

Criteria voor het aanvragen van de onderscheiding

De onderscheiding is aan te vragen voor bedrijven die dit jaar een jubileum vieren van 50 jaar of een veelvoud van 10 of 25 jaar daarboven. Het is ook mogelijk om de onderscheiding aan te vragen bij een bedrijfsbeëindiging na meer dan 40 jaar.

Het aanvragen van de onderscheiding dient minimaal drie maanden van tevoren gedaan te worden. De onderscheiding wordt uitgereikt tijdens een bedrijfsfeest of speciale gelegenheid. Het is niet mogelijk om de onderscheiding met terugwerkende kracht aan te vragen.

Let op: de onderscheiding is enkel bedoeld voor ondernemers en niet voor stichtingen. Daar heeft de gemeente andere opties voor, zoals de Begin link: Stadspenning, einde link. .

Uitreiking ereprent

De onderscheiding is een fysieke ereprent, gemaakt door de Haagse illustrator Boy Boelhouwer. De ereprent zal uitgereikt worden door de burgemeester, een wethouder of stadsdeeldirecteur tijdens een bedrijfsfeest of overig speciaal moment. We zetten uw onderneming daarnaast graag in het zonnetje met een mooie foto en een portret op onze sociale media kanalen.

Onderscheiding aanvragen

Gebruik het online formulier om de onderscheiding aan te vragen. Naast de algemene gegevens van het bedrijf en aanvrager is het ook verplicht om een bewijs van de KVK-inschrijving mee te sturen. Het formulier is zowel met als zonder eHerkenning in te vullen.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070