Den Haag deelt 1.750 bomen uit

De gemeente deelt ook dit jaar gratis bomen uit. Bewoners, ondernemers, sportclubs en andere organisaties mogen een boom aanvragen. Aanvragen kan van 27 mei tot en met 22 juli 2024.

Op de Molenpolderstraat krijgt iemand een gratis boom van de gemeente

Ga naar Begin externe link: www.bomenvoordenhaag.nl(Externe link), einde externe link. om een boom aan te vragen. U vindt daar ook meer informatie over de actie en de regels. De stichting Duurzaam Den Haag organiseert deze actie en verwerkt de aanmeldingen. Zij laten u weten of u een boom krijgt. De gemeente roept vooral bewoners uit wijken met weinig groen en veel steen op om een boom aan te vragen.

In het najaar (november) wordt de boom bij u thuis of bij uw organisatie of bedrijf bezorgd. U plant de boom daarna zelf.

Waarom deelt Den Haag bomen uit?

De gemeente plant meer gras, bloemen en bomen in de stad. Dit helpt namelijk tegen hitte, droogte en wateroverlast. Dat is ook goed voor insecten en vogels. En meer groen maakt Den Haag  mooier. Het groener maken van de stad kan de gemeente niet alleen. Daarom deelt de gemeente bomen uit. Zo blijft Den Haag een fijne stad om in te leven voor mens en dier, nu en in de toekomst. Het is de 4e keer dat deze actie wordt georganiseerd. Er zijn al 5.000 bomen uitgedeeld in de afgelopen jaren.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070