Incidentele nachtontheffing melden

Heeft u een horecabedrijf in categorie 2 (middel)zwaar en wilt u een keer langer open blijven? Dat kan via een melding incidentele nachtontheffing (verlaatje), uiterlijk 7 werkdagen van tevoren.

Haagse horecabedrijven in categorie 2 (middel) zwaar mogen tot 2.30 uur open blijven in de nachten van:

  • donderdag op vrijdag
  • vrijdag op zaterdag
  • zaterdag op zondag

Op alle andere dagen is dat tot 2.00 uur. Om een keer langer open te kunnen blijven, is een melding incidentele nachtontheffing (verlaatje) nodig.

U kunt 12 keer per kalenderjaar een melding doen. Van uw melding krijgt u een ontvangstbevestiging. Daarmee kan uw horecazaak op de genoemde datum tot uiterlijk 6.00 uur open blijven. U kunt zo inspelen op evenementen en activiteiten in de stad.

Voorwaarden

  • U heeft een geldige exploitatievergunning horeca.
  • U moet de melding minimaal 7 werkdagen van tevoren bij de burgemeester indienen.
  • Uw horeca-inrichting valt in categorie 2.
  • Horecabedrijven (licht, categorie 1) die van 7.00 tot 23.00 uur open zijn, komen niet in aanmerking voor een incidentele nachtontheffing (verlaatje).
  • Als uw bezoekers overlast veroorzaken tijdens een verlaatje, kan de
    burgemeester nieuwe verlaatjes verbieden. Ook als hiervan al een melding
    is gedaan.
  • Verlaatjes gelden alleen voor activiteiten die passen bij de exploitatievorm die in de exploitatievergunning staat vermeld.
  • Een incidentele nachtontheffing geldt niet voor terrassen.

Melding doen

Kosten

Gratis.

Strand

Voor strandpaviljoens geldt:  U kunt 1 keer per maand een verlaatje aanvragen. U mag dan maximaal tot 4.00 uur open zijn. In totaal mag u 8 keer per jaar een melding doen voor een verlaatje.

    Collectieve verlaatjes

    Een bijzondere nachtontheffing voor horecazaken (middel)zwaar (categorie 2 en 3) is het 'collectieve verlaatje'. Ieder jaar worden 4 data aangeven waarvoor geen nachtontheffing aangevraagd hoeft te worden. 

    Tijdens een collectief verlaatje geldt een openingstijd tot uiterlijk 6.00 uur.

    Horecawijzer

    Is dit niet wat u zocht? Vul dan de Horecawijzer in en zie direct wat u nodig heeft.