Ontwikkelingen Middenboulevard

De gemeente wil de Middenboulevard vernieuwen. Zij was in november 2022 al begonnen met deze werkzaamheden. Ze moest toen stoppen, omdat er door het werk meer stikstof in de lucht zou komen dan volgens de wet mag.

De gemeente werkt nu samen met de aannemer aan een andere aanpak. Deze aanpak voldoet aan de wetten en regels over stikstof. De gemeente verwacht dat het werk in het najaar van 2023 weer start.

Middenboulevard
Middenboulevard

Werkzaamheden

De Middenboulevard krijgt tussen de Pier en de Beeldentuin een nieuwe indeling. De gemeente verbreedt de boulevard. Er komt een 35 meter brede trap voor het Kurhaus. De trap komt precies op de plek waar vroeger de oude Pier begon. Deze trap verbindt de Middenboulevard met het strand en de strandpaviljoens.

Aan de Middenboulevard komen 3 grote openbare pleinen:

  • bij de Beeldentuin (de overgang met de Moralesboulevard)
  • voor het Kurhaus (bij de nieuwe trap)
  • voor de ingang van de Pier
Kurhaus

Kurhaus

Het plein voor het Kurhaus krijgt een andere indeling dan de andere plekken op de Middenboulevard. Een patroon in natuursteen en andere lampen geven het plein een bijzondere sfeer. Ook is het licht beter, omdat de boulevard hier breder is. Het Kurhaus is dan goed te zien, zelfs van ver weg.

Het Kurhaus wordt een belangrijke plek aan de Middenboulevard. Het plein voor het Kurhaus biedt ruimte aan kleine evenementen, zoals straattheater of activiteiten van kunstenaars of muzikanten.

Impressie van het gebied rond het Kurhaus met trap en verlichting
Impressie van het gebied rond het Kurhaus met trap en verlichting

Extra route

De gemeente en het Kurhaus werken aan een extra route tussen de Middenboulevard en het gebied daarachter. Nu heeft de zuidelijke route langs het Kurhaus een donker en moeilijk bereikbaar pad. Straks komt er een ruime doorsteek tussen het nieuwe Legoland Discovery Centre en het Kurhaus.

Legoland Discovery Centre

Legoland Discovery Centre op de boulevard
Legoland Discovery Centre op de boulevard

Legoland Discovery Centre (LDC) Scheveningen ligt naast het Kurhaus. Het LDC zit voor een groot deel onder de grond, de ingang is op de boulevard. Lees meer op www.legolanddiscoverycentre.nl.

De Kust Gezond

Het opknappen van Scheveningen Bad is onderdeel van het Uitvoeringsprogramma De Kust Gezond (RIS290042) dat de gemeenteraad in december 2016 vaststelde samen met het Handboek Openbare Ruimte voor Scheveningen Bad (RIS290042)

Zie ook www.denhaag.nl/dekustgezond

Gepubliceerd: 2 augustus 2019Laatste wijziging: 31 mei 2023