Bereikbaarheid Kijkduin

Kijkduin blijft tijdens de bouw van de Entree en Fietsenstalling (EeF), het nieuwe winkelcentrum en de parkeergarage goed bereikbaar met de auto, de fiets en het openbaar vervoer. De EeF vormt de toegang tot de parkeergarage onder het winkelcentrum. Eind 2023 is de EeF gerealiseerd.

Met de ondergrondse entree wordt het autoverkeer van bewoners en bezoekers gescheiden van het overige verkeer. Het Deltaplein wordt hierdoor veiliger en overzichtelijker. De ondergrondse fietsenstalling biedt plaats aan ongeveer 400 fietsen.

De bouw van het nieuwe winkelcentrum en de appartementen is in volle gang. De bouwterreinen zijn afgezet met bouwhekken.

Artist impressie Kijkduin
Artist impressie Kijkduin

Bereikbaarheid

Tijdens het werk kunt u de winkels, de horeca, het hotel, de woningen, het strand en de strandpaviljoens in Kijkduin Bad gewoon bereiken. De winkels en het strand bereikt u via de nieuwe woonblokken. Vanaf het parkeerterrein aan de Zandvoortselaan komt achterlangs het hotel een tijdelijk voetpad naar het strand en de boulevard. De Sterflats aan het Deltaplein blijven bereikbaar via de Hoek van Hollandlaan en het Deltaplein. U bereikt het hotel via de gebruikelijke route (langs het bouwterrein, dat is ook de aanrijroute voor het bouwverkeer).

Omleidingsroutes Kijkduin
Omleidingsroutes Kijkduin

  Parkeergarage tijdelijk gesloten

  Bewoners, ondernemers en bezoekers van (Nieuw) Kijkduin kunnen door het werk de huidige parkeergarage een korte periode niet bereiken. In oktober/november 2022 is de parkeergarage korte tijd dicht. Tot deze tijdelijke sluiting kunt u de parkeergarage met de auto bereiken via de Hoek van Hollandlaan en het Deltaplein. Daarna bereikt u de parkeergarage weer via de Kijkduinsestraat en dan over een speciale rijbaan via het bouwterrein.

  Parkeren

  Er blijven voldoende gratis parkeerplaatsen beschikbaar. U kunt uw auto op de volgende plekken parkeren:

  • de middenberm van de Kijkduinsestraat tot aan de Zandvoortselaan

  • het parkeerterrein aan de Zandvoortselaan (vlakbij Hotel NH Atlantic)

  Fietsen

  Fietsers kunnen hun fiets bij de Biesieklette op de middenberm van de Kijkduinsestraat parkeren.

  Zie ook: Veel veranderingen in Kijkduin

  Gepubliceerd: 18 juli 2022Laatste wijziging: 28 november 2022