VvE-balie

Bent u eigenaar van een appartement in Den Haag? En heeft u een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan kunt u met uw vragen terecht bij de VvE-balie.

pictogram van vve balie

De VvE-balie geeft gratis advies en begeleiding. De balie helpt bijvoorbeeld bij het opstarten van uw VvE. En u kunt er terecht voor financieel, juridisch en technisch advies.

Waarvoor kunt u bij de VVE-balie terecht

 • Activeren van uw VvE
 • Advies over bouwen, verbouwen en onderhoud
 • Financieel, juridisch en technisch advies
 • Advies bij meningsverschillen

Duurzaamheid

Duurzame aanpassingen in woningen zijn belangrijk. Bijvoorbeeld voor lagere energiekosten en prettiger wonen. De adviseurs van de VvE-balie geven advies over duurzame oplossingen die u samen met uw VvE kunt uitvoeren.

Duurzaamheidsfonds VvE's

Is uw VvE kleiner dan 8 appartementen? Moet u noodzakelijk onderhoud uitvoeren? En wilt u ook nog het comfort van uw appartementen verbeteren en energie besparen? Dan kunt u het Duurzaamheidsfonds VvE’s gebruiken.

Is uw VvE groter dan 8 appartementen? Dan kunt u terecht bij het Nationaal Warmtefonds.

Meerjarig Duurzaam Onderhoudsplan (MDOP) kleine VvE’s

De gemeente wil graag dat VvE’s een MDOP maken. Het plan helpt VvE’s om te praten over (achterstallig) onderhoud en verduurzamen. Is uw VvE kleiner dan 10 apartementen? Dan kan uw VvE een tegemoetkoming van € 700 krijgen voor het maken van een MDOP. Meer informatie vindt u op de pagina Financiële bijdrage meerjaren duurzaam onderhoudsplan voor kleine VvE’s aanvragen.

Energie Maatwerk Advies grote VvE’s

Speciaal voor VvE's met meer dan 10 appartementen geeft de VvE-balie een Energie Maatwerk Advies. Een handig hulpmiddel bij het verduurzamen van uw gebouw. U krijgt hulp bij de uitwerking van een plan en bij de uitvoering ervan. Meer informatie vindt u op de website Duurzame Stad Den Haag.

Subsidies

Wilt u verduurzamen met uw VvE? Er zijn verschillende acties en subsidies waarvan u gebruik kunt maken:

  Contact met de VvE-balie

  De adviseurs van de VvE-balie helpen u graag met uw vraag. Vul het contactformulier in, dan neemt een VvE-adviseur contact met u op. Komt u liever langs? Dan bent u welkom in de winkel aan de Denneweg.

  Contactformulier

  Adres

  Denneweg 62A, 2514 CJ Den Haag
  Telefoon (070) 353 99 31 en (070) 353 32 81.
  Postadres:
  Postbus 12 655
  2500 DP Den Haag

  Openingstijden

  • maandag van 13.00 tot 17.00 uur
  • dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur

  • vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur
  Zie ook: Vereniging van Eigenaren (VvE)

  Gepubliceerd: 1 april 2023Laatste wijziging: 30 maart 2023