Stadsboerderijen in Den Haag

De stadsboerderij is een plek in de stad waar u en uw kinderen kunnen zien wat er dagelijks op een boerderij allemaal gebeurt. Iedereen van jong tot oud is welkom. De stadsboerderij is ook een ontmoetingsplaats voor mensen uit de buurt.

Vanaf 1 juli zijn de openingstijden van de stadsboerderijen weer bijna normaal. Kijk op hethaagsegroen.nl voor meer informatie over coronamaatregelen en de aangepaste openingstijden.

Er zijn 10 stadsboerderijen in Den Haag. Daar wonen geiten, schapen, konijnen en andere landbouwhuisdieren.

Waar zijn de stadsboerderijen

U vindt in Den Haag de volgende stadsboerderijen:

Kijk voor de locaties van de stadsboerderijen op de kaart.

Openingstijden

Alle stadsboerderijen zijn open van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur.

De stadsboerderijen zijn gesloten op:

 • maandag
 • Koningsdag
 • 1e en 2e kerstdag
 • nieuwjaarsdag

Op 2e paasdag en 2e pinksterdag zijn de stadsboerderijen geopend. Als een stadsboerderij onverwachts niet open is op de aangegeven tijden, dan wordt dit via de Twitterpagina van de stadsboerderijen bekendgemaakt.

Activiteiten

De stadsboerderijen organiseren het hele jaar activiteiten voor jong en oud. Bijvoorbeeld schaapscheren, wilgen knotten en paaseieren zoeken. U vindt de activiteiten op de pagina Dieren en stadsboerderijen.

In overleg met de beheerder van de stadsboerderij kunnen kinderen meehelpen met de verzorging van dieren. Kleine dieren, zoals konijnen en cavia’s, kunnen ook op verzoek op bezoek bij zorginstellingen of ouderen thuis.

  Lessen tijdens schooluren en de Verlengde Schooldag

  Er zijn lessen voor leerlingen van het primair onderwijs (basisonderwijs en speciaal onderwijs). Ook zijn er programma’s die horen bij de Verlengde Schooldag. Meer informatie hierover vindt u op Jaarprogramma milieueducatie.

  Stage op een Haagse stadsboerderij

  De Haagse stadsboerderijen zijn een SBB erkend leerbedrijf. MBO-studenten Dierverzorging 3 en 4 en HBO-studenten met een relevante studierichting kunnen stage lopen op een Haagse stadsboerderij. Interesse? Stuur een e-mail naar stadsboerderijen@denhaag.nl met vermelding van naam, opleiding en stageperiode.

  Duurzaamheid op stadsboerderijen

  Alle Haagse stadsboerderijen wekken energie op met zonnepanelen. Op stadsboerderij Landzigt staat een kleine windmolen die energie opwekt. Daarnaast zijn en worden er in de gebouwen duurzame aanpassingen gedaan, zoals isolatie en het gebruik van regenwater voor het doorspoelen van de toiletten.

  Recycling

  Stadsboerderij Kakelhof
  Stadsboerderij Kakelhof

  Op de stadsboerderijen in Den Haag kunt u verder terecht voor het inleveren van:

  De stadsboerderijen ontvangen een bijdrage voor de elektrische apparaten en het ingezameld vet. Van de opbrengsten kopen de stadsboerderijen nieuwe materialen en spellen. Zo helpt u het milieu en de stadsboerderijen.

  Dieren

  De medewerkers van de stadsboerderijen proberen zo goed mogelijk voor mens en dier te zorgen.Ieder jaargetijde vraagt een andere aanpak. In heel warme perioden zijn soms maatregelen nodig. Als de temperatuur boven de 25 graden Celsius komt, gaat de knuffelhoek met cavia`s en konijnen dicht. Bij temperaturen boven de 27 graden Celsius gaan ook de weides dicht voor bezoekers.

  De stadsboerderijen houden bij hoeveel dieren er geboren, overlijden of vertrokken zijn. Welke en hoeveel dieren er zijn, kunt u lezen in onderstaand overzicht.

  Overzicht geboren en vertrokken dieren stadsboerderijen 2019 (PDF, 96,6 kB)
  Overzicht geboren en vertrokken dieren stadsboerderijen 2018 (PDF, 96,6 kB)
  Overzicht geboren en vertrokken dieren stadsboerderijen 2017 (PDF, 95,6 kB)
  Overzicht geboren en vertrokken dieren stadsboerderijen 2016 (PDF, 98 kB)
  Overzicht geboren en vertrokken dieren stadsboerderijen 2015 (PDF, 20,5 kB)

  Meer informatie

  Volg de Haagse stadsboerderijen op Twitter.

   Gepubliceerd: 1 oktober 2019Laatste wijziging: 23 juli 2020