Fietsvlonders: een plank met fietsbeugels

Vooral in woonwijken in en rond het centrum van de stad zijn de stoepen vaak smal. De (portiek)woningen hebben geen schuur of andere plek om de fiets te stallen. De gemeente plaatst daarom fietsvlonders voor meer stallingsruimte. Fietsen kunnen dan netjes geparkeerd worden.

Een fietsvlonder is een plank met daarop 4 fietsbeugels met plek voor 8 fietsen en komt op een parkeerplek. De vlonder is bijna net zo groot als een parkeerplek voor auto’s.

Fietsvlonder (Impressie: DPI)
Fietsvlonder (Impressie: DPI)

Fietsvlonder aanvragen

Bewoners kunnen een fietsvlonder voor hun straat aanvragen. In overleg met de gemeente kunnen ze een geschikte plek in de straat kiezen. Hoeveel huishoudens toestemming moeten geven met een handtekening, hangt af van de situatie in uw straat.

Nog voor de plaatsing krijgen alle bewoners rondom de vlonder een flyer met informatie. Daarna plaatst de leverancier de vlonder op de gekozen parkeerplek. De plaats van de vlonder wordt na 3 maanden omgebouwd tot stoep. Hierop komen 4 vaste fietsbeugels. Tenzij er ernstige bezwaren zijn.

Fietsbeugels (Impressie: DPI)
Fietsbeugels (Impressie: DPI)

Vragen

Heeft u vragen? Of heeft u interesse in een fietsvlonder in uw straat? Mail dan naar fietsparkeren@denhaag.nl. Dit jaar komt u helaas niet meer aan de beurt. Dat komt door het grote aantal belangstellenden en het beperkte aantal vlonders dat wij dit jaar kunnen plaatsen.

Gepubliceerd: 10 februari 2020Laatste wijziging: 11 februari 2020