Bereikbaarheid Kijkduin

Kijkduin blijft tijdens de bouw van het nieuwe centrum en de parkeergarage goed bereikbaar met de auto, de fiets en het openbaar vervoer.

De werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe centrum in Kijkduin Bad zijn in volle gang. Het bouwterrein van Nieuw Kijkduin is afgezet met bouwhekken.

Impressie van de nieuwe entree van Kijkduin
Impressie van de nieuwe entree van Kijkduin

Entree en fietsenstalling

Onder het Deltaplein komt de Entree en Fietsenstalling (EeF). Dit is de verdiepte toegang tot de parkeergarages van het winkelcentrum en het hotel. Eerder dit jaar is aannemer Combinatie EeF begonnen met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het verleggen van kabels en leidingen en de verplaatsing van de Biesieklette.

Looproutes naar strand en boulevard

Kijkduin Bad blijft tijdens de bouwwerkzaamheden voor iedereen (auto, fiets en openbaar vervoer) gewoon bereikbaar. De boulevard en het strand blijven voor bezoekers van de badplaats goed bereikbaar, bijvoorbeeld via de opgang langs het appartementencomplex Zeehaghe en via strandafslag 5 langs de Jutterskeet.

   Autoverkeer

   Zodra de werkzaamheden aan de EeF beginnen, verandert de route voor het autoverkeer. Dan wordt de kruising aan de kop van de Kijkduinsestraat voor alle verkeer afgesloten. Zodra hier meer over bekend is, dan wordt dit gemeld op deze pagina.

   Openbaar vervoer

   De buslijnen 24 en 26 rijden sinds begin september via de Machiel Vrijenhoeklaan en Hoek van Hollandlaan van en naar het eindpunt bij de busbuffer.

    Parkeren

    Door de bouw zijn er veel parkeerplaatsen op het Deltaplein weg. Dit is nu bouwterrein geworden. Er blijven wel voldoende gratis parkeerplaatsen beschikbaar.

    Parkeer uw auto op de volgende plekken:

    • de middenberm van de Kijkduinsestraat
    • het parkeerterrein aan de Zandvoortselaan (nabij het Atlantic hotel)

    Fietsen

    Fietsers kunnen hun fiets niet meer bij de oude locatie van de Biesieklette parkeren. De Biesieklette is tijdelijk verhuisd naar de middenberm van de Kijkduinsestraat ter hoogte van de Zandvoortseweg. Aan de rand van het winkelcentrum komen extra plekken om fietsen te stallen.

    Zie ook: Veel veranderingen in Kijkduin

    Gepubliceerd: 22 januari 2018Laatste wijziging: 3 februari 2020