Bereikbaarheid Kijkduin

Kijkduin blijft tijdens de bouw van het nieuwe centrum en de parkeergarage goed bereikbaar met de auto, de fiets en het openbaar vervoer.

De werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe centrum in Kijkduin Bad zijn in volle gang. Het bouwterrein van Nieuw Kijkduin is afgezet met bouwhekken.

Impressie van de nieuwe entree van Kijkduin
Impressie van de nieuwe entree van Kijkduin

Entree en fietsenstalling

Eind mei 2019 begint de gemeente met de aanleg van de Entree en Fietsenstalling (EeF) onder het Deltaplein. Dit is de verdiepte toegang tot de parkeergarages van het winkelcentrum en het hotel. In maart 2019 is aannemer Combinatie EeF begonnen met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het verleggen van kabels en leidingen, verplaatsing van de Biesieklette en het realiseren van een tijdelijke doorgang over het parkeerterrein NH Atlantic Hotel. Eind mei begint de echte bouw van de EeF. De doorgang naar het strand en de boulevard - tussen het winkelcentrum en het hotel - wordt dan in verband met deze werkzaamheden helemaal afgesloten.

Looproutes naar strand en boulevard

Kijkduin Bad blijft tijdens de bouwwerkzaamheden voor iedereen (auto, fiets en openbaar vervoer) gewoon bereikbaar. De winkels, de horecagelegenheden, de boulevard en het strand zijn voor bezoekers van de badplaats goed bereikbaar:

 • het hele jaar via de opgang langs het appartementencomplex Zeehaghe
 • tot eind mei 2019 via het Deltaplein langs het NH Atlantic Hotel (daarna wordt het Deltaplein afgesloten voor de bouw van de EeF)
 • vanaf eind mei 2019 via een tijdelijke route over het parkeerterrein van het NH Atlantic Hotel en via een tijdelijke route ten noorden van het hotel.

De EeF is eind 2019 klaar. Daarna wordt het Deltaplein aan de zijde van het winkelcentrum opnieuw ingericht. Dan is het plein voor voetgangers en wandelaars weer toegankelijk. Aan de kant van het hotel wordt het Deltaplein voor een deel afgezet voor de bouw van het hotel.

   Autoverkeer

   De route voor het autoverkeer verandert ondanks alle werkzaamheden voorlopig niet. Autoverkeer volgt gewoon de huidige route. Pas na het zomerseizoen 2019 ondervindt het autoverkeer hinder van de werkzaamheden. Vanaf september wordt de kruising aan de kop van de Kijkduinsestraat voor alle verkeer afgesloten. Zodra hier meer over bekend is, dan wordt dit gemeld op deze pagina.

   Zie voor meer informatie ook de website Over Kijkduin.

   Openbaar vervoer

   De busbaan om het parkeerterrein heen is opgeheven. De bus volgt de route van het autoverkeer. De haltes van de bussen 23, 24 en 26 zijn verplaatst naar de Kijkduinsestraat.

   • Vanaf 4 mei 2019 rijdt bus 23 op zaterdag en zondag naar Kijkduin
   • Vanaf 20 juli tot 2 september 2019 rijdt bus elke dag naar Kijkduin.

   Parkeren

   Door de bouw zijn er veel parkeerplaatsen op het Deltaplein weg. Dit is nu bouwterrein geworden. Er blijven wel voldoende gratis parkeerplaatsen beschikbaar.

   Parkeer uw auto op de volgende plekken:

   • de middenberm van de Kijkduinsestraat
   • het parkeerterrein aan de Zandvoortselaan (nabij het Atlantic hotel)

   Fietsen

   Fietsers kunnen hun fiets niet meer bij de Biesieklette parkeren. De Biesieklette is tijdelijk verhuisd naar de middenberm van de Kijkduinsestraat ter hoogte van de Zandvoortseweg. Aan de rand van het winkelcentrum komen extra plekken om fietsen te stallen.

   Zie ook: Veel veranderingen in Kijkduin

   Gepubliceerd: 22 januari 2018Laatste wijziging: 3 mei 2019