Hulp voor slachtoffers van mensenhandel

Bent u slachtoffer van mensenhandel of denkt u dat iemand slachtoffer is van mensenhandel? Lees wat u kunt doen.

Bij mensenhandel worden mensen uitgebuit of gedwongen bepaalde dingen te doen waarvoor ze niet kiezen. Andere mensen profiteren hiervan. Het gaat bijvoorbeeld om dwingen tot prostitutie of onder minimumloon laten werken, crimineel gedrag of bedelarij. De uitbuiting kan samengaan met dwang, geweld, chantage en misleiding. Iedereen kan slachtoffer zijn van mensenhandel.

Bent u slachtoffer van mensenhandel of denkt u dat iemand slachtoffer is van mensenhandel? U kunt terecht bij de volgende organisaties:

Stichting Hulp en Opvang Prostitutie en Mensenhandel (SHOP)                     

Deze stichting geeft hulp, advies en informatie aan slachtoffers van mensenhandel in de regio Den Haag. Vrouwelijke slachtoffers van mensenhandel kunnen gebruikmaken van de 24 uurs-opvang. Daarnaast coördineert SHOP de zorg aan slachtoffers van mensenhandel. Bel de zorgcoördinator van SHOP (070) 361 47 47.

Meer informatie vindt u op de website van SHOP.

SHOP Jeugd

De afdeling SHOP Jeugd is er voor minderjarige slachtoffers in de regio Den Haag. Behalve jongeren kunnen ook ouders/verzorgers en zorgprofessionals met vragen bij de hulpverleners terecht.

  • Inloopspreekuur: elke woensdag en vrijdag tussen 15.00 en 17.00 uur.
  • Telefoonnummer: 06 10 04 49 44, bereikbaar op werkdagen. Een voicemailbericht achterlaten of contact via Whatsapp kan ook.
  • E-mailadres: jeugd@shop-denhaag.nl.
  • Chatfunctie op de website van SHOP Jeugd.

De hulpverleners bellen of mailen u binnen 1 werkdag terug.

Kijk voor meer informatie op de website van SHOP Jeugd.

Politie

Bel 112 (bij spoed) of 0900 88 44 (geen spoed wel politie). Ga voor meer informatie naar www.politie.nl.

Meld Misdaad Anoniem (M.)

Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00 als u niet met uw verhaal naar de politie durft. Een melding doen kan per telefoon: 0800 70 00 van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 0.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 9.00 en 17.00 uur. U kunt ook via het online formulier op de website www.meldmisdaadanoniem.nl/melden een melding doen.

Meer informatie 

Op www.wegwijzermensenhandel.nl vindt u informatie over signaleren van mensenhandel, welke hulp er is en welke organisaties daarbij verder kunnen ondersteunen.

Gepubliceerd: 23 augustus 2018Laatste wijziging: 14 oktober 2021