Programma Impact Economy

Den Haag werkt aan een levendige start-up economie. De stad wil een aantrekkelijke omgeving bieden aan de innovatieve en dynamische ondernemer van morgen. Dat is belangrijk voor de Haagse concurrentiekracht en werkgelegenheid.

Innovaties

Den Haag is dé plek voor start-ups en bedrijven die zich richten op maatschappelijke en technologische innovaties met internationale impact. Hier, in de internationale stad van Vrede en Recht, wordt gewerkt aan vernieuwende oplossingen voor een betere wereld. Den Haag is een uniek knooppunt dat start-ups, overheden, internationale bedrijven, kenniscentra en duizenden kleine creatieve ondernemers met elkaar verbindt. Of u nu werkt bij 1 van de VN-organisaties, de 135 NGO’s, kunstacademie of bij een eigen start-up.

Denk aan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van veiligheid, recht, water, voedsel of duurzaamheid. Economisch succes en maatschappelijke impact gaan in Den Haag hand in hand. Dit heet de 'impact economy'.

Investeringen

Om de groeipotentie volledig te benutten, investeert de stad in mensen, plekken, experimenten en ideeën. Het programma schept zo de randvoorwaarden voor een vestigingsklimaat waar volop ruimte is voor start-ups en innovatief ondernemerschap.

Voorbeelden van innovatieve oplossingen van start-ups zijn al volop te vinden in Den Haag:

  • drones die ingezet kunnen worden bij noodsituaties.
  • big data die wordt omgezet in praktische visualisatie om humanitaire hulp effectiever te maken.
  • 'powerplanes' die groene alternatieve energie opwekken en transformeren.

Inspiratie

De komende tijd worden veel inspirerende verhalen verteld, want de impact economie bestaat al. Kijk op ImpactCity voor voorbeelden, opinies, inspiratie en een korte film over start-ups in Den Haag.

Meedoen met het programma?

Neem dan contact op met info@impactcity.nl of kijk hieronder bij de regelingen.

Regelingen

De gemeente wil start-ups en creatief talent stimuleren om met goede ideeën en plannen te komen om de Impact Economy verder te ontwikkelen. Daarom schrijft zij regelmatig regelingen, aanbestedingen of prijsvragen uit.

Hieronder vindt u de actuele regelingen:

Gepubliceerd: 31 oktober 2017Laatste wijziging: 28 januari 2019