Ga mee Naar Buiten: activiteiten voor kinderen

Ontdekken, bewegen en spelen in de natuur is leuk en gezond. Naar buiten! organiseert allerlei activiteiten in de Haagse groengebieden voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders.

In de schoolvakanties worden er activiteiten in samenwerking met de vakantiepas georganiseerd. Op de website Naar Buiten ziet u wat er te doen is en kunt u zich inschrijven.

  Volwassenen en kinderen tijdens een wandeling van Naar Buiten!

  50-dingenlijst

  Speciaal voor kinderen tot 12 jaar heeft de gemeente de 50-dingenlijst gemaakt. Op deze lijst staan allerlei activiteiten die een kind voor zijn 12e gedaan moet hebben. De 50-dingenlijst is op te halen bij 1 van de Haagse Stadsboerderijen.

  Ga Naar Buiten!

  Logo van Naar Buiten!

  Buiten spelen in een groene en natuurlijke omgeving is voor stadskinderen niet altijd vanzelfsprekend. Daarom wil Naar Buiten! ervoor zorgen dat kinderen en hun ouders vaker de natuur opzoeken. Zowel binnen de stad als buiten de stad. En buiten spelen is niet alleen leuk, maar ook heel gezond.

  Groen doet goed 

  Kinderen staan bij en zitten op een afgezaagde boomstam.

  Naar buiten! is onderdeel van het project Groen doet goed in de provincie Zuid-Holland. Aan dit project doen 10 gemeenten mee. In Den Haag biedt de afdeling Natuur- en Milieueducatie het hele jaar Naar Buiten! activiteiten samen met:

  Meer informatie

  Voor vragen over het project Naar Buiten! kunt u per e-mail contact opnemen met milieueducatie.po@denhaag.nl.

  Gepubliceerd: 20 september 2021Laatste wijziging: 9 mei 2022