Kom met je klas naar de raadzaal

Hoe is het om raadslid te zijn? Hoe oud is de burgemeester eigenlijk? En welke onderwerpen worden het vaakst besproken in de gemeenteraad? Deze vragen worden vaak gesteld als schoolklassen op bezoek komen in de raadzaal.

De Haagse gemeenteraad vindt het belangrijk om kinderen en jongeren kennis te laten maken met de lokale democratie. Daarom stelt de gemeenteraad de raadzaal regelmatig open voor de ontvangst van klassen.

Democracity

De gemeenteraad van Den Haag werkt samen met ProDemos. Samen met hen bieden wij voor basischoolkinderen uit groep 7 en 8 het programma Democracity aan. Tijdens Democracity bouwen de leerlingen samen aan een fictieve stad: gaan ze voor bedrijven of juist veel groen? Liever een groot ziekenhuis of toch een middelbare school? Het budget is beperkt dus helaas kan niet alles een plaats krijgen. Tijd dus om samen keuzes te maken. En tot slot kunnen de leerlingen een raadslid het hemd van het lijf vragen. Het programma wordt gespeeld in de raadzaal van het stadhuis. Kijk voor meer informatie over dit programma op de Begin externe link: website van ProDemos(Externe link), einde externe link..

Klassenbezoek

Het aanmelden voor Democracity kan via de website van ProDemos. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een klassenbezoek, een studentendebat of een raadslid uitnodigen om een keer bij u in de klas langs te komen? Neem dan contact op met de griffie via: Begin link: griffievoorlichting@denhaag.nl, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070