Kom in gesprek met de gemeente via de Stadskamer

De gemeente luistert op verschillende manieren naar inwoners en ondernemers in de stad. Bijvoorbeeld over wat er speelt en wat er beter kan. Via de Stadskamer kunt u met de gemeente praten.

Medewerkers van de Stadskamer gaan de stad in om meningen op te halen. Bijvoorbeeld op de Haagse Markt, het strand op Scheveningen of in buurthuizen. Ook is er op Stadhuis Spui een ‘Stadskamer’ waar u kunt langskomen. Dit is een soort huiskamer waarin u met medewerkers praat tijdens een onderzoek. U kunt zich hiervoor aanmelden.

Verschillende onderzoeken

De Stadskamer doet op verschillende manieren onderzoek:

  • 1-op-1-gesprekken
  • groepsgesprekken
  • vragenlijsten

De Stadskamer luistert op deze manier naar uw ervaringen en wensen. Bijvoorbeeld over uw contact met de gemeente of over een onderwerp waar de gemeente aan werkt. De Stadskamer kijkt dan naar hoe het beter kan.

Onderwerpen

Het onderzoek van de Stadskamer gaat over verschillende onderwerpen. Het gaat om alles wat de stad en u raakt. Bijvoorbeeld:

  • Wat denkt u te moeten doen na het lezen van een brief van de gemeente?
  • Wat voor informatie wilt u voor het verduurzamen van uw woning?
  • U vraagt hulp voor uw kind. Ziet u dingen die beter kunnen in het contact met de gemeente?
  • Begrijpt u de folder met uitleg over een vergunning voor uw onderneming?
  • U wilt sporten. Hoe kan de gemeente helpen met uw wensen hiervoor?

Verbeter de stad

Als u meedoet met onderzoeken in de Stadskamer, kunt u de stad helpen verbeteren. De gemeente krijgt een beeld van waar u tevreden over bent. Maar ook duidelijkheid over wat er anders kan. De gemeente kan hierdoor aanpassingen doen die passen bij uw wensen.

Praat mee

Lijkt het u leuk mee te helpen en uw ideeën te delen? Dan kan de gemeente u uitnodigen voor een gesprek in de Stadskamer. Iedereen is welkom! Stuur hiervoor een e-mail naar Begin link: stadskamer@denhaag.nl, einde link. .

Heeft u jonge kinderen en geen oppas? Dat is geen probleem. Er is een hoekje waar zij kunnen tekenen en spelen.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070