Hâck The Hague

De gemeente organiseert sinds 2017 de wedstrijd Hâck The Hague. Daarbij proberen eerlijke hackers (inbrekers) de computersystemen van de gemeente binnen te dringen. Zo controleren zij hoe digitaal veilig Den Haag is.

Tijdens de wedstrijd helpen hackers uit binnen- en buitenland zwakke plekken in systemen te ontdekken, te beoordelen en op te lossen. Dat is belangrijk, want computercriminelen kunnen misbruik maken van die zwakke plekken. Bijvoorbeeld door in te breken in het systeem en gegevens te veranderen of te stelen voor criminele activiteiten.

De gemeente wil met Hâck The Hague haar digitale veiligheid nog beter maken en zorgen dat bewoners, ondernemers en de gemeente meer te weten komen over digitale veiligheid.

Lees meer over de wedstrijd op www.hackthehague.com.

    Zwakke plek melden

    Ontdekt u zelf een zwakke plek (kwetsbaarheid) op de website of in een IT-systeem van de gemeente? Meld dit dan via de pagina Kwetsbaarheid melden.

    De gemeente bekijkt het probleem en lost dit zo snel mogelijk op. U helpt op uw beurt de gegevens en systemen van de gemeente beter te beschermen. Deze manier van samenwerken heet Coordinated Vulnerability Disclosure (CVD).

    Zie ook

    Gepubliceerd: 10 augustus 2022Laatste wijziging: 24 juli 2023