Atrium City Hall: geeft ruimte aan ideeën

Het Atrium Den Haag is het ontmoetingscentrum in het stadhuis voor de burgers en de bezoekers van Den Haag. Er worden culturele, educatieve, maatschappelijke en commerciële evenementen en tentoonstellingen georganiseerd. Stichting Atrium City Hall organiseert deze verschillende activiteiten in het Atrium Den Haag.

Activiteiten in het Atrium Den Haag

    Openingstijden Atrium Den Haag

    Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag: 7.00 - 19.00 uur
    Donderdag: 7.00 - 21.30 uur
    Zaterdag: 9.30 - 17.00 uur
    Zondag en feestdagen: gesloten

    Bekijk de brochure

    Evenement of tentoonstelling in het Atrium Den Haag

    Stichting Atrium City Hall organiseert verschillende activiteiten in het Atrium Den Haag sinds de opening van het stadhuis in 1995. Dat doet zij op eigen initiatief, maar ook externen kunnen een evenement of tentoonstelling in het Atrium Den Haag organiseren.

    Atrium Den Haag, een plek van vele transformaties

    Als een architect een drukbezochte openbare ruimte kraakhelder wit ontwerpt, kan het niet anders of het idee is dat de gebruikers van die ruimte er zelf kleur aan geven. Het Atrium in het stadhuis van Den Haag is een unieke locatie waarvan het stadsbestuur en de architect, Richard Meier, samen besloten dat het een actieve ontmoetingsplek zou worden. Open, gastvrij en dynamisch.

    Dit idee komt nog steeds tot zijn recht. Al bij de eerste ontmoeting met de talrijke dagelijkse gebruikers van het gebouw, een bezoek aan een tentoonstelling of evenement, wordt duidelijk dat het Atrium een plek is die moeiteloos vele kleurrijke transformaties ondergaat en in grote mate bijdraagt aan de dynamiek van de stad. Een concert op de elf verdiepingen, een zwevende modetentoonstelling boven de gemeenteloketten of een groots banket na sluitingstijd; het Atrium staat open voor uiteenlopende en uitdagende ideeën.

    Dansvoorstelling Zweep tijdens de Museumnacht 2012. Foto Joop van Nimwegen.
    Dansvoorstelling Zweep tijdens de Museumnacht 2012. Foto Joop van Nimwegen.

    Facebook en brochure Atrium

    Voor een goed visueel beeld van de activiteiten in het Atrium Den Haag, verwijzen wij graag door naar onze Facebook pagina. Stichting Atrium City Hall heeft een digitale brochure. Wilt u een gedrukte brochure? Stuur dan een e-mail met uw naam, adres en woontplaats naar info@atriumcityhall.nl.  

    IJspaleis

    Het Atrium Den Haag is de centrale hal van het stadhuis. Het gebouw alleen al is een hele attractie op zich. De Amerikaanse architect Richard Meier heeft het gebouw ontworpen. Door de vorm en de kleur wordt het ook wel ‘IJspaleis’ genoemd. De ontwerpen van Meier vallen op door hun strakke vorm, het gekozen materiaal en - een belangrijk element - hun witte uitstraling. Wit is voor Meier het symbool van helderheid, zuiverheid en perfectie. De mensen geven kleur aan het gebouw.

    Het daglicht is van groot belang in het stadhuis. Aan alle kanten, maar vooral door het glazen dak van het Atrium Den Haag, stroomt licht naar binnen, ogenschijnlijk oneindig gereflecteerd door de strakke witte gevels. Het Atrium Den Haag (4.500 vierkante meter) is het hart van het gebouw, zowel qua ontwerp als gebruik. Hier zijn de gemeentelijke balies te vinden, zoals de receptie, burgerzaken, sociale zaken en stadsdeelkantoor centrum. Daarnaast worden er diverse evenementen en tentoonstellingen georganiseerd. Met ruim 8.000 bezoekers per week is het Atrium Den Haag een aantrekkelijke locatie.

    Gepubliceerd: 8 september 2010Laatste wijziging: 23 november 2017