Uittreksel Registratie Niet-ingezetenen (RNI) in Nederland aanvragen

Staat u ingeschreven in de Registratie Niet-ingezetenen (RNI)? Dan kunt u een uittreksel RNI aanvragen.

Belangrijke informatie: Bent u vóór 1 oktober 1994 uitgeschreven en heeft u alleen een 'verklaring uitschrijving uit Nederland vóór 1994' nodig? Kijk dan hoe u die online kunt aanvragen. Hiervoor hoeft u niet ingeschreven te staan in de RNI.

Voorwaarden

U staat ingeschreven in de Registratie Niet-ingezetenen (RNI).

Aanvragen

Vraag het uittreksel aan via het formulier. U kunt via dit formulier ook meteen uw adres wijzigen. Voor het formulier heeft u DigiD nodig.

Uittreksel aanvragen

Uittreksel voor iemand anders aanvragen

U kunt een uittreksel RNI voor iemand anders aanvragen aan het loket. Maak hiervoor een afspraak.

Maak een afspraak

Naar de afspraak neemt u mee:

 • een machtiging met daarop de handtekening van degene voor wie u een uittreksel aanvraagt. Hiervoor kunt u het machtigingsformulier gebruiken.
Machtigingsformulier (PDF, 114,9 kB)
 • een kopie van een geldig paspoort of identiteitskaart (geen rijbewijs) van degene voor wie u een uittreksel aanvraagt
 • een kopie van uw eigen paspoort of identiteitskaart

Kosten

Een uittreksel RNI kost € 16,65 (tarief 2023).
Exclusief portokosten.

  De gemeente stuurt het uittreksel naar het adres waarop u geregistreerd staat in de RNI. De rekening krijgt u op het e-mailadres dat u heeft opgegeven.

  Hoelang duurt het?

  Na ontvangst van uw betaling stuurt de gemeente het uittreksel binnen 14 dagen naar u op. Het hangt van de postbezorging af wanneer u het ontvangt.

  Goed om te weten

  • U kunt het uittreksel aanvragen bij 19 RNI-loketgemeenten in Nederland. De gemeente Den Haag is 1 van deze loketgemeenten. Als u wilt weten bij welke gemeenten u nog meer terechtkunt, kijk dan op de website van de rijksoverheid.
  • U kunt de volgende uittreksels RNI aanvragen:
   Soorten uittreksels
   Uittreksel Wat staat er op dit uittreksel
   Standaarduittreksel met burgerservicenummer (BSN), nationaliteit en adres Uw naam, ge­boor­te­da­tum, ge­boor­te­plaats, ge­boor­te­land, ge­slacht, na­ti­o­na­li­teit(en), bur­ger­ser­vi­ce­num­mer (BSN) en uw bui­ten­land­se adres (als dit be­kend is)
   Uittreksel met adres en historische adresgegevens (vanaf 1 oktober 1994) Uw naam, ge­boor­te­da­tum, bur­ger­ser­vi­ce­num­mer (BSN), uw bui­ten­land­se adres (als dit be­kend is) en alle adres­sen waar u van­af 1 oktober 1994 in­ge­schre­ven heeft ge­staan
   In­ter­na­ti­o­naal uit­trek­sel met bur­ger­lij­ke staat en nationaliteit (Ne­der­lands-Frans-Duits-En­gels) Uw naam, ge­boor­te­da­tum, ge­boor­te­plaats, bur­ger­lij­ke staat (op de da­tum van uit­schrij­ving), na­ti­o­na­li­teit(en), de na­men van uw ou­ders en de da­tum van uw uit­schrij­ving uit Ne­der­land
   In­ter­na­ti­o­naal uit­trek­sel met bur­ger­lij­ke staat en nationaliteit (Ne­der­lands-Spaans-Ita­li­aans-Turks) Uw naam, ge­boor­te­da­tum, ge­boor­te­plaats, bur­ger­lij­ke staat (op de da­tum van uit­schrij­ving), na­ti­o­na­li­teit(en), de na­men van uw ou­ders en de da­tum van uw uit­schrij­ving uit Ne­der­land
   Anders Als u andere informatie nodig heeft dan de standaarduittreksels, kunt u aangeven welke informatie op het uittreksel moet staan. Bijvoorbeeld de informatie die u nodig heeft als bewijs van uitschrijving.
    Zie ook: Adres of persoonsgegevens Registratie Niet-ingezetenen (RNI) wijzigen