Uw zoekopdracht
Project

Duurzaam woningonderhoud

Hou van je huis

Gepubliceerd: 
24 april 2017
Laatste wijziging: 
22 juni 2017

Met de campagne Hou van je huis wil de gemeente samen met woningeigenaren en bedrijven duurzaam woningonderhoud stimuleren. U kunt voor vragen, tips en ideeën terecht bij de adviseurs van Hou van je huis.

logo Hou van je huis

Waarom wachten als u vandaag uw wooncomfort kunt verhogen en uw energieverbruik kunt verlagen? Warm wonen in de winter, verkoeling in de zomer en geld besparen op uw energierekening. Het kan en het is zo gedaan. Hou ook van uw huis en doe mee! Investeer in uw woning, in warme voeten en in uw portemonnee. De adviseurs van Hou van je Huis zijn er om u te helpen. Heeft u vragen of heeft u hulp nodig? Stuur dan een e-mail naar duurzaamwonen@denhaag.nl.

Kom naar de duurzame middag op 1 juli

Wilt u energie besparen en uw huis verduurzamen? Maar u weet niet waar u moet beginnen? Kom dan zaterdag 1 juli langs bij 1 van de 5 locaties voor advies.

Kijk voor meer informatie op de pagina  over de Duurzame middag.

Bezoek de pop-up store

Wilt u voorbeelden zien van de mogelijkheden van dak- en vloerisolatie? Geïnspireerd worden door de Hou van je Huis-adviseurs? Bezoek dan 1 van de pop-up stores:

Goudsbloemlaan 82. Openingstijden:

 • Woensdag van 13.00 tot 17.00 uur
 • Donderdag van 13.00 tot 19.00 uur
 • Vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur
 • Iedere 1e zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur

Fluwelen Burgwal 54. Openingstijden:

 • Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

Samenwerkingspartners Hou van je huis

Hou van je huis werkt samen met de volgende organisaties om duurzaam woningonderhoud in de Haagse wijken te stimuleren:

Contractpartners via aanbesteding:

Samenwerkingspartners:

Overige:

Isolatie-aanbieding

Om het isoleren van uw woning makkelijker te maken heeft Hou van je Huis samen met de WoonWijzerWinkel een aantrekkelijke aanbieding samengesteld. U profiteert van inkoopvoordeel en u bent verzekerd van goede kwaliteit en deskundige installatie. De isolatiemaatregelen worden geïnstalleerd door lokale specialisten. Interesse? U vindt alle informatie en een aanmeldformulier op www.woonwijzerwinkel.nl/isolatiedenhaag

De Energiebox

Speciaal voor Haagse inwoners met een laag inkomen organiseert de gemeente voorlichtingsbijeenkomsten over hoe u bewust omgaat met energie en water zonder verlies van comfort.
U krijgt besparingstips waarmee u honderden euro’s kan besparen, informatie over gezond en veilig wonen én een energiebox met besparingsmaterialen ter waarde van ongeveer € 70. Neem voor meer informatie over de voorwaarden en/of aanmelden voor een bijeenkomst contact op met Cindy Slaghuis via e-mail cindy@aarde-werk.nl of telefonisch via  06 - 83 79 95 22.

Ketelcheck

Een goed werkende cv-ketel stookt zuiniger. Daarom biedt de gemeente Den Haag tijdelijk de gratis ketelcheck aan. Uw ketel wordt gecontroleerd en goed afgesteld. De monteur legt meteen uit wat hij doet zodat u later uw ketel zelf kunt controleren. U ontvangt een overzicht van de staat van uw ketel zodat u weet of uw ketel nog lang mee kan.

Vraag de ketelcheck aan

Haags warmtenet

Met uitbreiding van het warmtenet wil de gemeente ervoor zorgen dat Den Haag in 2040 klimaatneutraal is. Het warmtenet vervangt de huidige aardgasleidingen en verwarmt huizen met duurzame warmte. De gemeente wil hier steeds meer gebruik van maken en is gestart met het Haags Warmte Initiatief (HWI). Het HWI helpt met de realisatie van verschillende warmteprojecten.

Gratis energiescan

Met de gratis energiescan krijgt u inzicht in maatregelen die u kunt nemen om uw woning in optimale staat, comfortabeler en energiezuiniger te maken. Een onafhankelijke adviseur komt bij u langs om uw huis te bekijken. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur. Daarna krijgt u een uitgebreid verslag met mogelijkheden zodat u zelf op zoek kunt naar een partij voor het duurzaam onderhoud.

Vraag de energiescan aan

Met nul op de meter energiezuinig wonen

Een 'nul-op-de-meter-woning' is zelfvoorzienend in energie. Dit vraagt om aanpassingen aan uw huis. Denk aan goede gevelisolatie aan de binnen- of buitenkant, kozijnen met driedubbelglas, dak- en vloerisolatie, een nieuw verwarmings- en ventilatiesysteem en zonnepanelen. Maar hoe pakt u dat aan? De adviseurs van Hou van je Huis kunnen u helpen en adviseren. U ontvangt een advies dat u inzicht geeft in de besparing, investering, terugverdientijd en financieringsmogelijkheden. Stuur uw aanvraag naar duurzaamwonen@denhaag.nl of bezoek de Pop-up store aan de Goudsbloemlaan 82, Den Haag.

Aan de slag

Verduurzamen van uw woning levert op termijn geld op, maar om te kunnen besparen moet u eerst investeren. De meeste winst leveren de volgende aanpassingen op:

Voor meer informatie over de mogelijkheden en producten kunt u kijken op de website van de Woonwijzerwinkel www.woonwijzerwinkel.nl

Landelijke subsidie

Naast de subsidie dak- en vloerisolatie en de subsidie voor groene daken kunt u bij 2 of meer energiebesparende maatregelen ook subsidie bij de rijksoverheid aanvragen. Kijk voor het volledige overzicht op www.energiesubsidiewijzer.nl

Tips

Met kleine eenvoudige aanpassingen kunt u ook al flink besparen:

 • Breng tochtstrips aan.
 • Breng radiatorfolie aan.
 • Isoleer verwarmingsleidingen.
 • Vervang gloeilampen door ledlampen.
 • Zorg dat apparaten echt uit staan als ze niet gebruikt worden, niet op stand by.
 • Meer eenvoudige besparingstips vindt u in de OpZuinig Meetlat.
 • Speciaal voor oudere/monumentale panden in Den Haag is er De Groene Menukaart (www.degroenemenukaart.nl) met tips voor het verduurzamen van uw pand.

Groepskorting

Door samen met de buren aan de slag te gaan kan er een voordelige prijs geregeld worden voor werkzaamheden en grote duurzame verbeteringen zoals dakisolatie of zonnepanelen. Hoe groter de groep hoe hoger de korting. Het Hou van je Huis-team helpt woningeigenaren om gezamenlijk aan de slag te gaan. Stuur een e-mail aan het team op duurzaamwonen@denhaag.nl.

Meer informatie

Hou van je Huis 2016-2018

Het Hou van je Huis-team gaat tot 2018 door met het stimuleren en informeren van bewoners over de mogelijkheden om hun woning duurzaam te onderhouden. De gemeente heeft de ambitie om voor 2020 20.000 woningen duurzaam te verbeteren. Dit draagt bij aan een mooie stad, comfortabel wonen en een vermindering van CO2-uitstoot.

Duurzaam bouwen

In plaats van een ouder huis opknappen kunt u ook goed beginnen met de bouw van een duurzaam nieuwbouwhuis. Kijk op de pagina Duurzaam bouwen voor meer informatie over het bouwen van een duurzame woning.

Gepubliceerd: 
24 april 2017
Laatste wijziging: 
22 juni 2017