Uw zoekopdracht

Den Haag, internationale stad van vrede en recht

Gepubliceerd: 
02 maart 2017
Laatste wijziging: 
16 maart 2017

In Den Haag zijn veel internationale organisaties gevestigd. Denk hierbij aan het Internationaal Gerechtshof, het Internationaal Strafhof, tribunalen, rechtbanken en paleizen.

De bijzondere status van de stad als stad van internationale vrede en recht, trekt veel regeringsleiders, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, bedrijven en studenten aan. Zij werken hier met elkaar samen, delen hun kennis en ontwikkelen nieuwe ideeën. In Den Haag worden internationale conflicten in overleg opgelost, om te voorkomen dat landen elkaar met wapens bevechten.

Het Vredespaleis

Internationale conferenties

Tijdens de Nuclear Security Summit, de grootste conferentie in 2014, bezochten 53 wereldleiders de stad. In 2018 vindt de grootste internationale conferentie voor jongeren, One Young World, plaats in Den Haag. Zij houden zich bezig met wereldwijde vraagstukken als rechtvaardigheid, vrede en milieu.

Veiligheid

In de stad wordt ook volop gewerkt aan internationale veiligheidsissues. Zoals door de OPCW, de organisatie voor het verbod op chemische wapens. Deze organisatie won in 2013 de Nobelprijs voor de Vrede. In het grootste veiligheidscluster van Europa 'The Hague Security Delta' werken ruim 13.000 mensen in zo'n 400 organisaties. Zij werken met elkaar samen om de veiligheid in de wereld te vergroten, vooral op het gebied van 'cybersecurity'.

Internationale Zone

De meeste internationale organisaties zijn gevestigd in de Internationale Zone. In dit gebied in Den Haag is ook een aantal ambassades gevestigd. Kijk voor meer informatie op de pagina Internationale zone.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Den Haag als internationale stad van vrede en recht? Neem dan contact op met het Bureau Internationale Zaken via telefoonnummer is +31 (0)70 353 32 04. Of stuur een e-mail naar biz@denhaag.nl.


Gepubliceerd: 
02 maart 2017
Laatste wijziging: 
16 maart 2017