Uw zoekopdracht

Highlights uit de regio

Gepubliceerd: 
22 augustus 2011
Laatste wijziging: 
28 mei 2014

In Zuid-Holland vindt u op korte afstand van elkaar een rijk en gevarieerd aanbod aan bijzondere steden en bezienswaardigheden.

Een aantal van de highlights uit deze regio hebben we voor u op een rijtje gezet:


Delft


Delft

Stad van Delfts blauw, Oranje en Vermeer

Stad van prachtig bewaarde historie en cultuur. Maar ook stad van winkelen, uitgaan, romantisch overnachten, gezellige terrassen en bourgondisch eten en drinken.

www.delft.nl


Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam

Bezoek Museum Boijmans Van Beuningen en maak een ware reis door de geschiedenis van  de kunst, van de vroege Middeleeuwen tot de 21e eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design is er voor elke bezoeker wat wils. Het museum toont topstukken op wereldniveau. Samen met de spraakmakende tijdelijke tentoonstellingen, staan ze garant voor urenlang kunstgenot.

www.rotterdam.info


Euromast

Euromast, Rotterdam

De Euromast biedt vanaf 100 meter hoogte een adembenemend uitzicht op de rivier, de haven en de stad. De nieuwe Discovery Tour biedt een rondleiding met (historische) audio- en videofragmenten. In de zomer kunnen waaghalzen vanaf het platform tokkelen en abseilen. Wie nog hoger wil kan in de Euroscoop stappen die om de Euromast cirkelt en tot 185 meter hoog gaat.

www.rotterdam.info

Gouda

Wie Gouda zegt, denkt niet alleen snel aan kaas, pijpen, stroopwafels en aardewerk maar ook aan gebrandschilderde ramen, een sprookjesachtig stadhuis en sfeervolle grachten. Gouda heeft meer dan 300 monumenten, waaronder de Sint-Janskerk, de Kaaswaag en het Stadhuis, allemaal op loopafstand van elkaar. En wat dacht u van de Goudse Kaas- en Ambachtenmarkt in de zomermaanden? Een bezoekje aan Gouda staat garant voor een bijzondere dag!

www.vvvgouda.nl

Archeon
Avifauna

Alphen

De stad Alphen heeft twee van de grootste attracties binnen haar grenzen namelijk Vogelpark Avifauna en Themapark Archeon. In Vogelpark Avifauna staat u oog in oog met de meest bijzondere vogels uit alle werelddelen. In Themapark Archeon maakt u een reis naar het verleden van de Romeinen, Middeleeuwen en de Prehistorie. Beide parken zijn een bezoekje meer dan waard!

www.archeon.nl en www.avifauna.nl

Ontdek de Leidse musea

Leiden heeft twaalf fantastische musea op loopafstand van elkaar. Dinosaurusskeletten, meesterwerken van Rembrandt, Wajangpoppen uit Indonesië, de medische geschiedenis, een Egyptische tempel, schatten uit Japan en alles over het Leidens Ontzet: allemaal te ontdekken in de Leidse musea.

www.leiden.nl

Ontdek de historie van Leiden

Leiden telt ruim 2.700 monumenten. Van hofjes tot molens en van kerken tot stadspoorten. Eigenlijk is de hele binnenstad van Leiden één monumentaal centrum. De afstanden binnen de singels zijn klein, zodat een wandeling langs de meest in het oog springende monumenten absoluut de moeite waard is!

www.leiden.nl 

Zuid - Holland eilanden

De Zuid-Hollandse Eilanden

De Zuid-Hollandse eilanden, een gebied met veel gezichten. Water, strand, duinen, bossen en polders; veel rust en ruimte, in een omgeving van historische stadjes en karakteristieke dorpen. Ingebed tussen de kusten van Zeeland en de bedrijvigheid van wereldhaven Rotterdam, is het gebied met z'n vele recreatiemogelijkheden uitstekend geschikt voor een kort verblijf of een langere vakantie.

www.zuid-hollandse-eilanden.nl

The Big Five, Zoetermeer

' City of leisure' .... dat is waar Zoetermeer voor staat!  Als enige stad in Nederland kunnen inwoners en bezoekers hier naar hartelust skiën in de sneeuw, peddelen in het wilde water, schaatsen op ijs, klauteren op een rotswand en relaxed golfen op de prachtige heuvels van ons Buytenpark.   SnowWorld, Dutch Water Dreams, PWA Silverdome, AyersRock en BurgGolf maken dat Zoetermeer het grootste leisure-aanbod  van Nederland  heeft met (inter)-nationale allure.  Tezamen vormen zij The Big Five van Europa..... in veelzijdig Zoetermeer.

www.promotiezoetermeer.nl

Zoetermeer

Veelzijdig Zoetermeer

Ontdek…. Veelzijdig Zoetermeer! Met zijn mooie plekjes, bijzondere architectuur, uitdagende leisure, spetterende evenementen en mooie winkelgebieden. Wat is er heerlijker dan recreëren, wandelen en fietsen in de prachtige bossen en parken. Of beleef de ruim 80 uiteenlopende evenementen die jaarlijks in Zoetermeer plaatsvinden. Het ruime winkelaanbod, de leuke restaurantjes alsmede de gemakkelijke bereikbaarheid van Zoetermeer, maakt een dagje uit meer dan de moeite waard.

www.promotiezoetermeer.nl

Noordwijk

Noordwijk Holland’s Finest Beach

Een unieke combinatie van stijlvol badplaatsleven, prachtige natuur en rijke geschiedenis. In het voorjaar mag Noordwijk zich vanwege de bloeiende bollenvelden terecht de ‘Bloemenbadplaats van Europa’ noemen. ‘Diversiteit’ is een treffend kenmerk voor Noordwijk. Noordwijk biedt ontspanning, met restaurants en winkels, er is cultuur, met onder andere Theater De Muze en de historische dorpskern, en er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om actief bezig te zijn.

www.noordwijk.nl

Space Expo, Noordwijk

Ruimtevaart is spannend en avontuurlijk. Bijna net zo spannend als een bezoek aan Space Expo. Hoe werkt zwaartekracht? Wat is een zwart gat? Welke functie hebben satellieten? Ontdek het zelf op het zwaartekrachtplein, het satellietenplein of met de gravitatieput. Een bezoek aan één van de grootste permanente ruimtevaart exposities van Europa is een adembenemende én leerzame ervaring voor jong en oud. www.space-expo.nl

Keukenhof

Keukenhof, Lisse

Op Keukenhof kunt u inspiratie opdoen en ontspannen in een prachtige omgeving. Naast de indrukwekkende kleurenpracht vindt u ook bijzondere kunstobjecten. Een lust voor het oog, net als de unieke thematische bloemenshows in de diverse paviljoens. Het thema in 2010 is ‘From Russia with love’. Keukenhof is verrassend voor jong en oud, een unieke beleving waarbij u uw camera niet mag vergeten.
Open: 18 maart t/m 16 mei 2010.

www.keukenhof.nl

Katwijk

Katwijk

Uit in Katwijk is op en top genieten. Zon, zee en zand natuurlijk, maar ook eindeloos zwerven door de duinen, een keur aan musea en historische bezienswaardigheden, winkelen pal achter de boulevard en aan het einde van de dag neerstrijken op een van de vele terrassen of dineren in een uitstekend (vis-)restaurant. Katwijk is sprankelend, energiek, met volop muzikale en sportieve evenementen tijdens het toeristenseizoen.

www.vvvkatwijk.nl

Dordrecht

Dordrecht monumentenstad

Hollands oudste stad ligt aan een druk bevaren rivierenkruispunt in de noordwesthoek van het eiland van Dordrecht. Met ruim duizend monumenten, historische binnenstadshavens, talrijke bruggen, overrompelende riviergezichten en bochtige straten is Dordrecht een omweg waard. Vaar door de stad met de fluisterboot of ga te voet op ontdekkingstocht. Op het eiland is ook de toegang tot het Nationaal Park De Biesbosch, een uniek zoetwatergetijdengebied.

www.vvvdordrecht.nl en www.hollandsebiesbosch.nl

Gorinchem
Leerdam

Stadjes aan de Linge

Vanuit Gelderland stroomt een van Nederlands mooiste riviertjes Zuid-Holland binnen. Het kronkelt langs Glasstad Leerdam, een historisch stadje dat wereldberoemd is om haar glaskunst. Bezoek er het Nationaal Glasmuseum en de Glasblazerij. Een mooi fietstochtje verderop ligt vestingstad Gorinchem, waar de Linge uitmondt in de Merwede. Gorinchem vormt met Woudrichem en Slot Loevestein de Vesting3hoek. Een wandeling over de vestingwallen is een aanrader.

www.vvvleerdam.nl en www.vvvgorinchem.nl

Tiengemeenten

Tiengemeten

Het eiland Tiengemeten is een avontuurlijk natuurgebied in het Haringvliet. Had het eiland vroeger een agrarisch karakter, nu speelt (ruige) natuur hier heer en meester. Tiengemeten heeft een grote waarde voor planten en dieren, maar ook voor recreanten en natuurliefhebbers. Je kunt er fietsen, struinen door buitendijks gebied, overnachten in een boerenhoeve en het Rien Poortvlietmuseum bekijken. Het eiland is per pontveer bereikbaar vanuit de Hoeksche Waard.

www.natuurmonumenten.nl en www.vvvhoekschewaard.nl

Vlaardingen

Verrassend Vlaardingen

Maak kennis met Vlaardingen, een stad die ontstond uit Nederlands eerste visserhaven. In het Visserij & Vlaardings Museum ontdekt u meer over deze veelzijdige stad. Vlaardingen is verkozen tot Groenste Stad van Nederland. Met de Fluisterboot Andante kunt u het groen van Vlaardingen beleven.

www.verrassendvlaardingen.nl

Westland

Westland en Midden-Delfland

Het Westland staat vooral bekend om haar kassen, moderne glastuinbouw en stranden, maar heeft veel meer te bieden! Ontdek het bijzondere Westland met de pittoreske dorpskernen, het verrassende winkelen en laat u in een Westlander (rondvaartboot) verrassen door het gebied. De historie vindt u terug in het Westlands Museum en Themapark De Westlandse Druif. Met het fietsknooppuntennetwerk Midden-Delfland kunt u naar hartenlust fietsen door dit groene gebied.

www.vvvwestland.nl


Voor meer informatie over deze en andere steden en bezienswaardigheden in Zuid-Holland, kijkt u op www.zuid-holland.com.

Gepubliceerd: 
22 augustus 2011
Laatste wijziging: 
28 mei 2014

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?