Uw zoekopdracht

Terugkeerproject voor dakloze Midden- en Oost-Europeanen

Gepubliceerd: 24 mei 2012 Laatste wijziging: 10 september 2013

Daklozen uit Midden- en Oost-Europa kunnen sinds 2 april 2012 onder voorwaarden terecht bij het Leger des Heils aan de Binckhorstlaan 115.

Tijdens het verblijf in de opvang werken zij mee aan een programma dat gericht is op terugkeer naar het land van herkomst.

Terukeerprogramma Perspektywa

Tijdens het verblijf in de opvang wordt er gewerkt aan het programma Perspektywa dat gericht is op terugkeer naar het land van herkomst. De daklozen krijgen hierbij begeleiding in de eigen taal van medewerkers van de Poolse Stichting Barka. Barka helpt bij de terugkeer naar het land van herkomst en biedt daar een zorgtraject of opvang, gericht op zo zelfstandig mogelijk wonen en werken.

Openingstijden opvang

De dagopvang is in 2 groepen verdeeld:

  • In de ochtend (8.30 - 13.00 uur) kunnen mensen terecht die zijn doorverwezen via Stichting Den Haag Midden Europa (IDHEM) en over een groen pasje beschikken.
  • In de middag (14.30 - 19.00 uur) kunnen mensen terecht die via het Centraal Coördinatiepunt (CCP)-loket een pasje hebben ontvangen. Tijdens de dagopvang krijgen de daklozen koffie en thee, warme soep en kunnen ze douchen. Het wassen van kleding is nog niet mogelijk.
  • Als u voor de nachtopvang in aanmerking komt, kunt u daar terecht van 22.00 uur ‘s avonds tot 7.30 uur de volgende ochtend.

Voor wie is de opvang bedoeld?

Om in aanmerking te komen voor opvang, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • U bent dakloos
  • U komt uit 1 van de landen in Midden- of Oost-Europa. Dit zijn: Polen, Bulgarije, Roemenië, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Slovenië, Estland, Letland en Litouwen. 
  • U heeft geen recht op gebruik van sociale voorzieningen (niet-rechthebbend). Voorbeelden van sociale voorzieningen zijn een uitkering bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Als u langere tijd legaal in Nederland heeft gewoond, kunt u recht hebben op het gebruik van sociale voorzieningen.
  • Afhankelijk van het soort problemen, krijgt u een pasje via het CCP of via IDHEM.

Stichting Den Haag Midden Europa

Spreekuur Julianakerk
Schalk Burgerstraat 217
2572 TV Den Haag
Maandag van 9.30 - 12.00 uur
Vrijdag van 9.30 - 12.00 uur

Centraal Coördinatiepunt

Laan van Meerdervoort 55
2517 AG Den Haag
Telefoon: (070) 353 72 91

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 11.00 - 15.00 uur.

Op maandag en donderdag kan het intakegesprek op afspraak plaatsvinden in de eigen taal. Aan het loket kan een afspraak gemaakt worden voor een intakegesprek in de eigen taal.

Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.