Uw zoekopdracht
Persoon

Wethouder Marjolein de Jong (D66)

Wethouder van Den Haag

Gepubliceerd: 19 december 2011 Laatste wijziging: 01 maart 2013

Ik ben Marjolein de Jong, wethouder van Cultuur, Binnenstad en Internationaal en stadsdeelwethouder van Centrum.

'Wonen in Den Haag is continu verrast worden door de diversiteit'. In onze internationale stad van vrede en recht vind je de statigheid van de Hofvijver, maar ook de kleurrijkheid van de Schilderswijk. Een stad waar 150 nationaliteiten zich thuis voelen is met recht een internationale stad.

Wethouder Marjolein de Jong

Mensen voelen zich thuis als de voorzieningen op orde zijn. Daar zet ik me voor in. Zo zorgt het goede cultuuraanbod ervoor dat veel mensen in Den Haag willen wonen. Van kleinschalig amateuraanbod tot de absolute wereldtop, er is voor ieder wat wils. Die gevarieerdheid geldt ook voor het woning- en onderwijsaanbod.

Voor mij is het Haagse gevoel zowel de geuren en smaken rond de Haagse Markt als de uitgestrekte rust van het Zuiderstrand. Ik geniet iedere dag weer als ik fietsend vanuit het Statenkwartier naar het stadhuis ga. Deze stad gaat in je bloed zitten.  Daarom is het ook zo geweldig om wethouder te mogen zijn. Natuurlijk merk ook ik dat het economisch lastige tijden zijn. Tegelijkertijd biedt dat de –extra- uitdaging om door middel van hervormingen het cultuurbeleid weer toekomstbestendig te maken. En dat geldt ook voor de Binnenstad en Kijkduin. Samen met de partners in de stad werken we aan verbetering en herontwikkeling. En we zorgen ervoor dat de 35.000 expats zich thuis voelen in de stad; en dat de internationale organisaties die Den Haag de internationale stad van vrede en recht maken hier goed gehuisvest zijn'.

Voor meer informatie kijkt u op www.denhaag.nl/dejong.

Zie ook

Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.