Uw zoekopdracht

Watersporten

Gepubliceerd: 
01 januari 2012
Laatste wijziging: 
23 december 2015

Den Haag is een wereldse stad aan zee. De gemeente wil daar gebruik van maken om zich te presenteren als ‘Sportstad aan Zee’.

Zeilboten voor de kust van Den Haag


Watersporten zoals surfen en zeezeilen zijn genoemd als ‘speerpuntsporten’. Deze moeten in Den Haag op hoog niveau beoefend kunnen worden.

Onder watersporten vallen de volgende sporten:

Zeilen

De gemeente Den Haag heeft in zijn topsportvisie zeilen omschreven als speerpuntsport. Dat wil zeggen dat de sport zeilen in Den Haag op hoog niveau zal worden gebracht. Er worden verschillende plannen gemaakt om van zeilen in Den Haag een echte topsport te maken.

Kijk voor meer informatie over zeilen op deze pagina:  Zeilen in Den Haag

Surfen

Er zijn verschillende manieren om te surfen, bijvoorbeeld : golfsurfen, windsurfen of kitesurfen. Het zijn allemaal echte watersporten, hoewel de 1 gebruikt maakt van de wind om vooruit te komen en de ander de kracht van het water. Er wordt in Den Haag hard gewerkt om de stad aantrekkelijk te maken voor surfers.

Kijk voor meer informatie over surfen op deze pagina: Surfen in Den Haag

Roeien

De roeisport is ontstaan in Engeland en is langzaam overgewaaid naar Nederland. De eerste Nederlandse roeivereniging werd in 1847 opgericht. In Den Haag zijn twee roeiverenigingen, hier roeien studenten maar ook andere liefhebbers van de sport.

Kijk voor meer informatie over roeien op deze pagina : Roeien in Den Haag

Sportvissen

Afhankelijk van het seizoen (zomer of winter) wordt er op verschillende manieren gevist. Zo kun je bijvoorbeeld makreelvissen, wrakvissen of ankervissen. Hengels en materiaal zijn veelal te huur. Vraag bij de verschillende aanbieders naar de mogelijkheden.

Kijk voor meer informatie over sportvissen op deze pagina : Sportvissen in Den Haag.

Gepubliceerd: 
01 januari 2012
Laatste wijziging: 
23 december 2015

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?