Uw zoekopdracht

Wandelsport

Gepubliceerd: 17 juli 2011 Laatste wijziging: 21 december 2012

De wandelsport is de laatste jaren opgeleefd door de opkomst van het Nordic walking. Nordic walking begon ooit als een training voor langlaufers.

Nordic walking is komen overwaaien uit Scandinavië. Daar was het een zomertraining voor langlaufers. Nordic walking is een kruising tussen wandelen en langlaufen: wandelen met behulp van aangepaste skistokken (poles). Omdat wandelaars hun armen en benen gebruiken, verbranden ze meer calorieën dan tijdens gewoon wandelen.

Er zijn 2 Nordic Walkingverenigingen in Den Haag:

Wandelaars die geen lid zijn van een vereniging kunnen ook vaak deelnemen aan een van de georganiseerde (Nordic walking) wandelingen in en om Den Haag.

Wandelen algemeen

In Den Haag zijn 2 verenigingen waar u terecht kunt om sportief te wandelen. Ze geven leden advies over materiaal en wandeltechnieken en organiseren regelmatig wandeltochten.

Duinenmars

Al ruim 50 jaar wordt in Den Haag de Duinenmars georganiseerd. De Duinenmars is een wandeltocht van 5 tot 40 kilometer door de duinen om Den Haag. Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.