Uw zoekopdracht

Stamboomonderzoek

Gepubliceerd: 14 maart 2013 Laatste wijziging: 18 maart 2013

Het Haags Gemeentearchief beschikt over tal van bronnen die u bij onderzoek naar uw stamboom kunt raadplegen.


Bij het Haags Gemeentearchief kunt u Haagse, Scheveningse en Loosduinse gegevens vinden over een periode van 350 jaar: van ongeveer 1600 tot ongeveer 1950. Zie hiervoor het jaartallenoverzicht stamboomonderzoek.

Gegevens uit andere plaatsen vindt u bij de betreffende gemeente, of bij het Nationaal Archief of het Centraal Bureau voor Genealogie. Voor meer recente Haagse gegevens gaat u naar de dienst Burgerzaken van de gemeente Den Haag.

Voordat u onderzoek gaat doen, verzamelt u zoveel mogelijk informatie, bijvoorbeeld uit trouwboekjes en van familieleden. De bevolkingsregisters bij het Haags Gemeentearchief lopen over de periode 1823 tot 1 maart 1939, dus u heeft in ieder geval gegevens nodig van voor 1 maart 1939.

Periode 1811 tot 1950

Voor onderzoek naar de periode van 1811 tot ongeveer 1950 kunt u twee verschillende bronnen gebruiken: de Burgerlijke Stand en het bevolkingsregister. In de akten van de Burgerlijke Stand worden geboorte, huwelijk en overlijden officieel geregistreerd. In het bevolkingsregister tot 1-3-1939 staan de inwoners van Den Haag (Scheveningen) en Loosduinen geregistreerd. Zoeken in het bevolkingsregister is makkelijker dan zoeken in de Burgerlijke Stand omdat de leden van een gezin hierin bij elkaar staan en er meer gegevens worden vermeld.

Kijk hier voor meer informatie over onderzoek in het bevolkingsregister en de Burgerlijke Stand:

PDF bestandInformatieblad Bevolkingsregisters  (PDF, 295 kB)

PDF bestandInformatieblad Burgerlijke Stand  (PDF, 33 kB)

Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.