Uw zoekopdracht

Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten

Gepubliceerd: 
24 juli 2013
Laatste wijziging: 
03 december 2014

De dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten (SZW) helpt inwoners van Den Haag met een laag inkomen om zo snel mogelijk weer op eigen benen te kunnen staan. Om dat te bereiken biedt de dienst begeleiding op weg naar werk, advies, hulpmiddelen, voorzieningen en tijdelijke financiële bijstand.

SZW is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet Werk en Bijstand (WWB) en verstrekt dus bijstandsuitkeringen aan Hagenaars. Daarbij ondersteunt zij deze mensen in het zoeken naar een baan of vrijwilligerswerk.

Daarnaast biedt SZW hulpmiddelen, advies en voorzieningen voor mensen met een laag inkomen. Bijvoorbeeld schuldhulpverlening, de Ooievaarspas of een lening bij de Gemeentelijke Kredietbank. Ook is SZW verantwoordelijk voor voorzieningen voor ouderen en mensen met een handicap, zoals de Taxibus of een traplift.  

Meer informatie over de producten en diensten van SZW vindt u onder ‘werk en geld’ en ‘zorg en welzijn’.

Contact

stel uw vraag

Heeft u een vraag? Die kunt u hier stellen.

U kunt ook contact opnemen met de Klantenservice SZW op telefoonnummer (070) 353 75 00. De Klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

U kunt eventueel ook langskomen. SZW heeft advies- en informatiebalies op de stadsdeelkantoren. Hier kunt u zonder afspraak terecht voor financieel en juridisch advies en hulp bij het aanvragen van diverse voorzieningen en hulpmiddelen. Kijk voor het adres en de openingstijden van deze balies op de pagina van de stadsdeelkantoren.

Postadres

Gemeente Den Haag
Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten
Postbus 12 610
2500 DK Den Haag


Gepubliceerd: 
24 juli 2013
Laatste wijziging: 
03 december 2014

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?