Uw zoekopdracht

Permanente Hof van Arbitrage

Gepubliceerd: 12 januari 2012 Laatste wijziging: 12 januari 2012

Het Permanente Hof van Arbitrage is opgericht in 1899. Het Hof houdt zich bezig met het oplossen van internationale conflicten.

Het Permanent Hof van Arbitrage (PHA) is opgericht door het verdrag voor de vreedzame oplossing van internationale conflicten, dat tijdens de eerste Haagse Vredesconferentie in 1899 is gesloten. Uiteindelijk was het belangrijkste resultaat van de Conferentie de oprichting van het PHA: het eerste wereldwijde systeem voor oplossen van conflicten tussen landen.

Het PHA verleent diensten op het gebied van het oplossen van conflicten waarbij verscheidene combinaties van staten, overheidsinstellingen, intergouvernementele organisaties en privépartijen betrokken zijn.

Vredespaleis

Het PHA is gehuisvest in het Vredespaleis in Den Haag, dat speciaal ervoor gebouwd is met de financiële steun van filantropist Andrew Carnegie. Het is een intergouvernementele organisatie met een groeiend aantal lidstaten, momenteel 112.


Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.