Uw zoekopdracht
Beleid

Parkeren in Scheveningen

Gepubliceerd: 
21 november 2015
Laatste wijziging: 
19 november 2015

In het stadsdeel Scheveningen geldt in een aantal wijken betaald parkeren. In Scheveningen-Bad, Scheveningen-Dorp, Duindorp en Regentessekwartier-Duinoord komen bewoners en bedrijven in aanmerking voor een parkeervergunning.

Op de Frederik Hendriklaan worden geen parkeervergunningen afgegeven. Hier kunt u alleen parkeren met een parkeerticket of met GSM-parkeren.

Van 1 maart tot 1 november geldt betaald parkeren:

  • op de Strandweg, hier betaalt u vooraf bij 1 van de parkeerautomaten
  • op het parkeerterrein Noordelijk Havenhoofd
  • op het Zwarte Pad. U betaalt achteraf.

Op deze locaties worden geen parkeervergunningen uitgegeven.

Op woensdag 1 juli 2015 wordt betaald parkeren ingevoerd aan de Vuurtorenweg, Vuurbaakstraat, Zeekant (tussen Vuurtorenweg en Kompasstraat) en Kompasstraat nummer 1 tot en met 47d (tot de Vuurbaakstraat). Deze straten worden toegevoegd aan het vergunninggebied Scheveningen Achterland.

Uitwijkregelingen in Scheveningen

Voor een aantal vergunninggebieden geldt een zogenoemde uitwijkregeling. Een bewoners- of bedrijfsvergunning is dan tijdelijk ook geldig in andere vergunninggebieden. Dat gebeurt bijvoorbeeld als er in een gebied veel parkeerdruk is of werkzaamheden zijn. In Scheveningen gelden de volgende uitwijkregelingen:

  • Bewoners van de Jacob Pronkstraat, Maaswijkstraat, Middelburgsestraat, Rotterdamsestraat en Zeilstraat mogen tot en 1 maart 2016 met hun bewonersvergunning  en bezoekersvergunning uitwijken naar gebied  Scheveningen- Kuststrook 43.
  • Bewonersvergunning 43 Scheveningen-Kuststrook is tot en met 1 januari 2020 ook geldig in vergunninggebied 09 Scheveningen-Achterland.

Plattegronden

Bekijk de plattegronden van de vergunninggebieden. U ziet precies waar u wel en niet mag parkeren met uw vergunning.

Met de overzichtskaart Parkeren (mediablend.nl) kunt u de tarieven en vergunninggebieden in Den Haag bekijken.

Bewoners

Bedrijven

Bewoners en bedrijven

Parkeren in Scheveningen
Gepubliceerd: 
21 november 2015
Laatste wijziging: 
19 november 2015

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?