Uw zoekopdracht
Beleid

Parkeren in Scheveningen

Gepubliceerd: 
17 december 2015
Laatste wijziging: 
17 december 2015

In het stadsdeel Scheveningen geldt in een aantal wijken betaald parkeren. In Scheveningen-Bad, Scheveningen-Dorp, Duindorp en Regentessekwartier-Duinoord komen bewoners en bedrijven in aanmerking voor een parkeervergunning.

Op de Frederik Hendriklaan worden geen parkeervergunningen afgegeven. Hier kunt u alleen parkeren met een parkeerticket of met mobiel-parkeren.

Van 1 maart tot 1 november geldt betaald parkeren:

  • op de Strandweg, hier betaalt u vooraf bij 1 van de parkeerautomaten
  • op het parkeerterrein Noordelijk Havenhoofd
  • op het Zwarte Pad. U betaalt achteraf.

Op deze locaties worden geen parkeervergunningen uitgegeven.

Uitbreiding vergunninggebied Scheveningen Bad-Dorp


  • Op dinsdag 1 maart 2016 worden de vergunninggebieden Scheveningen Achterland en Scheveningen Kuststrook samengevoegd tot 1 gebied: Scheveningen Bad-Dorp.
  • Op dinsdag 1 maart 2016 wordt betaald parkeren ingevoerd in het Van Stolkpark. Het van Stolkpark wordt toegevoegd aan het vergunninggebied Scheveningen Bad-Dorp.

Uitwijkregelingen in Scheveningen

Voor een aantal vergunninggebieden geldt een zogenoemde uitwijkregeling. Een bewoners- of bedrijfsvergunning is dan tijdelijk ook geldig in andere vergunninggebieden. Dat gebeurt bijvoorbeeld als er in een gebied veel parkeerdruk is of werkzaamheden zijn. In Scheveningen gelden tot 1 maart 2016 de volgende uitwijkregelingen:

  • Bewoners van de Jacob Pronkstraat, Maaswijkstraat, Middelburgsestraat, Rotterdamsestraat en Zeilstraat mogen tot 1 maart 2016 met hun bewonersvergunning  en bezoekersvergunning uitwijken naar gebied  Scheveningen- Kuststrook 43.
  • Bewonersvergunning 43 Scheveningen-Kuststrook is tot 1 maart 2016 ook geldig in vergunninggebied 09 Scheveningen-Achterland.

Vanaf 1 maart 2016 vervallen deze uitwijkregelingen vanwege de samenvoeging van de vergunninggebieden Scheveningen Achterland en Scheveningen Kuststrook tot 1 gebied: Scheveningen Bad-Dorp.

Plattegronden

Bekijk de plattegronden van de vergunninggebieden. U ziet precies waar u wel en niet mag parkeren met uw vergunning.

Met de overzichtskaart Parkeren (mediablend.nl) kunt u de tarieven en vergunninggebieden in Den Haag bekijken.

Bewoners

Bedrijven

Bewoners en bedrijven

Parkeren in Scheveningen
Gepubliceerd: 
17 december 2015
Laatste wijziging: 
17 december 2015

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?