Uw zoekopdracht
Nieuws

Nieuwe sloopregeling voor oude auto's

Gepubliceerd: 19 juni 2013 Laatste wijziging: 25 maart 2014

Inwoners en bedrijven in Den Haag kunnen vanaf 1 juli 2013 subsidie aanvragen als zij een verouderde auto laten slopen of vervangen door een schoner voertuig.

Het college heeft de voorwaarden vastgesteld voor een vervolg op de succesvolle sloopregeling uit de periode 2008-2010. Toen werden ongeveer 6.000 vervuilende auto's vervroegd van de weg gehaald. De gemeente wil met de sloopregeling bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en daarmee aan de gezondheid van inwoners en bezoekers.

Benzineauto's van voor 1991 en dieselauto's van voor 2005

De nieuwe sloopregeling richt zich op benzineauto's van voor 1991 en dieselauto's van voor 2005. Deze auto's stoten namelijk relatief veel vervuilende stikstofoxiden uit. 'Omdat er nog budget is voor nieuwe aanvragen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de Haagse sloopregeling tot 1 december 2014 te verlengen. Wie een schonere auto terugkoopt kan meer subsidie krijgen dan wie alleen een auto laat slopen. Het subsidiebedrag kan hierdoor oplopen tot € 3.500.

Sloopregeling

Meer informatie over de sloopregeling vindt u via www.denhaag.nl/subsidies

Gesloopte auto's

Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.