Uw zoekopdracht

Nieuwe huisvesting Eurojust

Nieuwbouw Eurojust aan Jan Willem Frisolaan

Gepubliceerd: 
27 mei 2014
Laatste wijziging: 
27 mei 2014

Aan de Jan Willem Frisolaan, op de plek waar de Johanna Westermanschool heeft gestaan, komt in 2016 het nieuwe gebouw voor Eurojust. Hiermee krijgt Eurojust een plek in de Internationale Zone. Eurojust is momenteel gehuisvest in 2 gebouwen op de Binckhorst.

Eurojust is een agentschap van de Europese Unie. Het agentschap wil de aanpak van de misdaad buiten de landsgrenzen en de georganiseerde misdaad verbeteren.

Locatie

Uit onderzoek is gebleken dat de plek aan de Jan Willem Frisolaan een goede locatie voor Eurojust is in de Internationale Zone. Eurojust levert een bijdrage aan het internationale profiel en de werkgelegenheid van de stad.

Artist impressie nieuwe Eurojust, achterkant gebouw
Artist impressie nieuwe Eurojust, achterkant gebouw

Ontwerp

Uit de 4 ingezonden ontwerpversies heeft de jury begin maart 2012 een winnaar geselecteerd. Het gekozen ontwerpteam bestaat uit Mecanoo architecten, Royal Haskoning en DS landschaparchitecten. In de jury zaten Eurojust, het Rijk en de gemeente. De ontwerpvisie is het vertrekpunt voor de verdere planvorming voor de bouw van Eurojust. Een van de uitgangspunten is dat het ontwerp van het gebouw past bij de omgeving en een buitenterrein krijgt met veel groen. De veiligheidsmaatregelen worden ook zoveel mogelijk landschappelijk ingepast. Informatie over het ontwerp en de voortgang kunt u vinden op de projectsite www.nieuwbouweurojust.nl.

Artist impressie nieuwe Eurojust, voorkant gebouw
Artist impressie nieuwe Eurojust, voorkant gebouw

Bestemmingsplan

Voor de bouw van Eurojust is een nieuw bestemmingsplan gemaakt. De gemeenteraad heeft op 5 juli 2012 ingestemd met dit nieuwe bestemmingsplan Zorgvliet (Eurojust). Met de uitspraak van de Raad van State van 30 januari 2013 is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

Openbare ruimte

De gemeente richt de aangrenzende openbare ruimte opnieuw in en werkt daarvoor aan een plan. De gemeente streeft er in het plan naar om het aantal parkeerplaatsen dat vervalt volledig te compenseren. Ook is de inzet dat de openbare ruimte aansluit op de sfeer van de groene inrichting van het buitenterrein van Eurojust.

Planning Eurojust

Planning Eurojust
Planning Eurojust Werkzaamheden
April/mei 2014 Werkzaamheden riolering Willem Lodewijklaan en Johan de Wittlaan
Verwijderen riolering en overige kabels en leidingen aan de Jan Willem Frisolaan
Derde kwartaal 2014 Start bouw
2016 Oplevering nieuw gebouw

Bewonersbrieven

 Persberichten

Verslagen bijeenkomsten 

Collegestukken

Servituut 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.nieuwbouweurojust.nl.

Gepubliceerd: 
27 mei 2014
Laatste wijziging: 
27 mei 2014

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?