Uw zoekopdracht
Project

Moerwijk-Oost

Gepubliceerd: 26 augustus 2009 Laatste wijziging: 05 september 2011

De gemeente heeft samen met woningcorporatie Vestia plannen gemaakt voor de vernieuwing van Moerwijk-Oost. Ook komt er meer groen in de wijk.

In Moerwijk-Oost worden veel van de bestaande woningen gesloopt en ongeveer 1500 nieuwe woningen gebouwd. De woningbouw is afgestemd op de wensen van de huidige en toekomstige bewoners. Ook wordt de openbare ruimte rond de nieuwe woningen vernieuwd. Met deze vernieuwing wordt Moerwijk-Oost een aantrekkelijk gebied om in te wonen.

Op 17 juli 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders het Stedenbouwkundig Plan Moerwijk-Oost vastgesteld. In het plan staan de (rand)voorwaarden voor de bouw- en (her)inrichting van de wijk tot 2020. Vestia Den Haag Zuid-Oost mag de plannen gaan uitwerken en uitvoeren. Veel woningen in de wijk zijn al van Vestia.

Lees het stedenbouwkundig plan (let op! Dit document is ruim 50mb; het downloaden kan even duren):

PDF bestandStedenbouwkundig Plan Moerwijk-Oost (juli 2008)  (PDF, 52453 kB)


Meer informatie

De bewoners van Moerwijk-Oost en andere belanghebbenden worden op verschillende manieren bij de uitwerking betrokken:

Inspraak

Omwonenden en belanghebbenden krijgen volgens de geldende regelgeving tijdens vergunningprocedures of ruimtelijkeordeningprocedures de gelegenheid om hun bedenkingen/zienswijzen kenbaar te maken.

Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.