Uw zoekopdracht
Project

Internationale Zone

Gepubliceerd: 
12 november 2015
Laatste wijziging: 
04 april 2016

De Internationale Zone is het hart van Den Haag als de Internationale Stad van Vrede en Recht. Het is dé vestigingsplaats voor internationale instellingen en één van de economische kerngebieden van Den Haag.

Het gebied van de Internationale Zone loopt van de Landscheidingsweg tot aan de Sportlaan en van het Statenkwartier tot aan de Archipelbuurt/het Willemspark.

In het gebied wordt gewerkt aan diverse projecten om de kwaliteiten ervan te behouden en te versterken. Hieronder staan de meest actuele of belangrijkste projecten, met een link naar een internetpagina met meer informatie erover. 

Ontwikkeling Internationaal Park

In het hart van de Internationale Zone wil de gemeente een groot stadspark ontwikkelen. Dit door 3 bestaande parken (Scheveningse Bosjes, Waterpartij en Westbroekpark) zodanig te verbinden dat een stadspark ontstaat van 140 hectare met volop ruimte voor natuur, cultuur, sport en ontspanning.

Gebiedsvisie Internationale Zone

Leidraad voor alle projecten in het gebied is de gebiedsvisie die de gemeente heeft opgesteld. Hierin staan de ambities voor de komende jaren. De gebiedsvisie is op 4 maart 2014 officieel vastgesteld door het college. Hieronder vindt u de daarbij behorende beleidsdocumenten. 

Contact

Heeft u vragen over het de Internationale Zone? Stuurt u dan een e-mail naar info-internationalezone@denhaag.nl.

Gepubliceerd: 
12 november 2015
Laatste wijziging: 
04 april 2016

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?