Uw zoekopdracht
Beleid

Huisvesting Internationaal Strafhof

Den Haag, Internationale stad van vrede en recht

Gepubliceerd: 
14 juli 2016
Laatste wijziging: 
15 juli 2016

Het Internationaal Strafhof heeft nieuwe permanente huisvesting gekregen op het terrein van de Alexanderkazerne in Den Haag. Het gebouw is op 19 april 2016 officieel geopend door koning Willem-Alexander. De herinrichting van de openbare ruimte eromheen was eerder al eind 2015 afgerond.

Het Internationaal Strafhof (International Criminal Court, ICC) is een permanent hof voor het vervolgen van mensen die verdacht worden van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide. De nieuwbouw voor de huisvesting van het ICC benadrukt de internationale betekenis van deze organisatie.

Artist impressie ICC

Het nieuwe complex ligt aan de Oude Waalsdorperweg in Benoordenhout. Sinds het ICC in 2002 van start ging, waren de werknemers verdeeld over 2 gebouwen in de Binckhorst, stadsdeel Laak. In december 2007 besloten de landen die aangesloten zijn bij het hof een permanente locatie te laten bouwen.

Artist impressie ICC

Nieuwbouw en architect

Het complex bestaat uit ongeveer 46.000 vierkante meter vloeroppervlakte, 1.200 werkplekken en 3 rechtszalen. Het ICC zorgt op eigen terrein voor parkeerplaatsen en beveiliging. Het ontwerp is van de Deense architect Schmidt Hammer Lassen.

Kijk voor meer informatie over het ontwerp en de bouw op de speciale ICC-website: www.icc-permanentpremises.org. Bekijk de video van Schmidt Hammer Lassen Architecten over de nieuwbouw van het ICC:

Naar het YouTube-kanaal van de gemeente
Schmidt Hammer Lassen Architecten over de nieuwbouw van het ICC 

Artist impressie ICC


Gepubliceerd: 
14 juli 2016
Laatste wijziging: 
15 juli 2016