Uw zoekopdracht

Halte Hoefkade tramlijn 11

Gepubliceerd: 
10 juni 2013
Laatste wijziging: 
10 juni 2013

De huidige trams zijn aan vervanging toe. Lijn 11 is de eerste lijn waarop de nieuwe trams gaan rijden. De halte Hoefkade wordt daarom aangepast.

De halte Hoefkade is samen met de halte Hobbemaplein de belangrijkste halte voor bezoekers die met het openbaar vervoer van en naar de Herman Costermarkt reizen. Vooral tijdens marktdagen is het erg druk op de haltes.

De perrons worden verlengd en verbreed. Alleen door het verplaatsen van het fietspad en de rechtsaf-opstelstrook voor het autoverkeer, en het versmallen van de middenberm op de Heemstraat, kan de halte voor de trams richting Scheveningen worden verbreed naar minstens 2,90 meter. Door de aanpassingen verdwijnen 2 bomen. Deze bomen worden gecompenseerd door 2 nieuwe bomen in de middenberm parallel aan het halteperron.

Bereikbaarheid - Looproutes

De haltes krijgen ook 2 hellingbanen. Met de marktkooplieden wordt overlegd hoe de bereikbaarheid en de looproutes van en naar de markt en de haltes nog beter kan worden.

(Verkeers)veiligheid

Bij de nieuwe oversteek over de trambaan komt een installatie met rood licht en een geluidssignaal die verkeersdeelnemers waarschuwt voor de tram.

Bekijk het ontwerp van halte Hoefkade en de legenda (verklaring van de symbolen op het ontwerp).

Werkzaamheden haltes lijn 11

Gepubliceerd: 
10 juni 2013
Laatste wijziging: 
10 juni 2013

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?