Uw zoekopdracht
Nieuws

Haags Gemeentearchief digitalisering op verzoek

Gepubliceerd: 08 juli 2013 Laatste wijziging: 08 juli 2013

Het Haags Gemeentearchief heeft een nieuw digitaal dienstverleningssysteem: Digitalisering op Verzoek. Meer dan 11 kilometer Haagse archiefinformatie is gratis beschikbaar voor onderzoek, op elke willekeurige plek in de wereld, 7 dagen per week, 24 uur per dag.

U hoeft nu niet meer naar de studiezaal van het Haags Gemeentearchief te komen als u voor uw onderzoek een archiefstuk nodig heeft: u kunt het online aanvragen. Wij scannen het inventarisnummer, houden u op de hoogte van de vorderingen en zorgen ervoor dat u binnen 1 week een e-mail ontvangt met één of meerdere links waarmee u het gescande inventarisnummer kunt downloaden.

Hoe werkt het?

Aanvraagicoon
  • Gebruik hiervoor het aanvraagicoontje bij het merendeel van de ongeveer 240.000 inventarisnummers die digitaal opvraagbaar zijn. Als het icoontje ontbreekt kan het inventarisnummer niet aangevraagd worden.
  • Als het inventarisnummer al eerder is gedigitaliseerd op verzoek van iemand anders dan ziet u bij het inventarisnummer een pdf staan. Deze kunt u meteen downloaden en inzien.

Van welke archiefstukken kunnen scans worden gemaakt?

  • archiefstukken uit geïnventariseerde archieven, waarvan de inventaris digitaal beschikbaar is op www.archieven.nl
  • het archiefstuk moet openbaar zijn

Welke archiefstukken worden niet gescand?

  • ongeïnventariseerd archiefmateriaal
  • archiefstukken die te kwetsbaar zijn
  • archiefstukken die niet openbaar zijn
  • boeken, foto’s, plattegronden, tekeningen en charters. Foto’s prenten, tekeningen, affiches en ander materiaal uit onze collecties kunt u bestellen via www.haagsebeeldbank.nl. Hier zijn kosten aan verbonden.
  • archiefstukken die nu al digitaal beschikbaar zijn (zoals de akten van de Burgerlijke Stand en het Haagse bevolkingsregister van 1913-1939).

Handleiding

Bekijk de handleiding voor digitalisering op verzoek.

PDF bestandHandleiding digitaliseren op verzoek  (PDF, 328 kB)

Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.