Uw zoekopdracht

Cruyff Court Madurodam Veld

Gepubliceerd: 
28 augustus 2011
Laatste wijziging: 
07 augustus 2015

Het eerste Cruyff Court in Den Haag is geopend op 8 november 2007 in stadsdeel Laak. Het Cruyff Court Madurodam Veld is vernoemd naar het miniatuurstadje Madurodam. Het veld ligt aan de Withuysstraat.

Cruyff Court Madurodam Veld


Naast het Cruyff Court Madurodam Veld ligt een Richard Krajicek Playground. De velden zijn omringd door een aantal scholen. De scholen en de omwonenden kunnen het hele jaar gebruik maken van de velden, ook in de winter.

Het Cruyff Court heeft verlichting en er is een beheerder aanwezig. De Richard Krajicek Foundation organiseert regelmatig activiteiten op het Cruyff Court Madurodam Veld.

Madurodam

Ook de kleinste stad van Nederland heeft haar eigen Cruyff Court. Johan Cruyff opende in mei 2007 het Cruyff Court in Madurodam. Het veldje in Madurodam staat symbool voor alle Cruyff Courts in Nederland en het buitenland.

Madurodam heeft een speciale band met het Cruyff Court aan de Withuysstraat. Het veld draagt de naam van het minatuurstadje, omdat Madurodam een financiële bijdrage heeft geleverd om het veld aan te leggen. De opening van het kleine Cruyff Court in Madurodam was ook de symbolische aftrap voor het veld aan de Withuysstraat. Dat veld werd een aantal maanden later voltooid.

Mogelijk gemaakt door

Het Cruyff Court Madurodam Veld is mogelijk gemaakt door bijdragen van:

  • Johan Cruyff Foundation

  • Stichting Cruyff Courts KNVB Velden

  • Stichting Steunfonds Madurodam

  • Fonds 1818

  • gemeente Den Haag

Toegankelijkheid

Alle Cruyff Courts zijn goed toegankelijk voor mindervalide mensen. Sommige velden zijn minder geschikt voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel. Dit komt omdat er zandingestrooid kunstgras ligt.

Adres & contact

Withuysstraat 2
2523 GW Den Haag

Openingstijden

Elke dag tot 21.00 uur.

Cruyff Court
Gepubliceerd: 
28 augustus 2011
Laatste wijziging: 
07 augustus 2015

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?