Uw zoekopdracht

Burgerlijke Stand Online (Virtuele studiezaal)

1 miljoen akten Burgerlijke Stand online beschikbaar

Gepubliceerd: 
14 maart 2013
Laatste wijziging: 
17 januari 2014

De wet bepaalt welke akten van de burgerlijke stand bij het Haags Gemeentearchief aanwezig zijn. Geboorteakten komen na 100 jaar, huwelijksakten na 75 jaar en overlijdensakten na 50 jaar in het archief. Elk jaar worden dus akten naar het Haags Gemeentearchief overgebracht.

In de Virtuele Studiezaal staan ongeveer 1 miljoen gedigitaliseerde akten van de Burgerlijke Stand. Dit zijn akten van Den Haag, inclusief Scheveningen, en van de voormalige gemeente Loosduinen.

Welke akten heeft het Haags Gemeentearchief?

  •  geboorteakten die ouder zijn dan 100 jaar
  •  huwelijks- en echtscheidingsakten die ouder zijn dan 75 jaar
  •  overlijdensakten die ouder zijn dan 50 jaar 

Vrijwilligers zijn bezig met het 'beschrijven' van de akten. Dit is het overtypen van de namen, data en aktenummers. Als u niets vindt bij 3: 'Zoeken in beschreven documenten', kan de akte toch in de Virtuele Studiezaal staan.

Zoek dan in de naamindexen (10‑jaren tafels), of rechtstreeks in de akten, die op datum geordend zijn. Dit gaat net zoals op onze echte studiezaal via microfiches.

In de Virtuele Studiezaal kunt u op elk moment linksboven op 'help' klikken. U krijgt dan meer uitleg over hoe u een akte kunt vinden.

Wanneer u een akte heeft gevonden die nog niet beschreven is, kunt u klikken op 'Voeg beschrijving toe!'. Klik vervolgens op de knop 'help', dan krijgt u hierover meer informatie.Vergeet vooral niet om de gemaakte beschrijving op te slaan!

Er is ook een handleiding voor het beschrijven van akten:

Heeft u een fout gevonden in de Virtuele Studiezaal? Wij horen dat graag van u. Bijvoorbeeld: typefouten, onleesbare beelden, beelden die ontbreken, of dubbele beelden. U kunt dit doorgeven door een e-mail te sturen naar: digitalestamboom@denhaag.nl. Vul bij onderwerp in: Virtuele Studiezaal.

Gepubliceerd: 
14 maart 2013
Laatste wijziging: 
17 januari 2014

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?