Uw zoekopdracht
Beleid

Buitenspelen: beleid en speeltuinen

Gepubliceerd: 
13 maart 2014
Laatste wijziging: 
25 juli 2014

De gemeente wil ouders, verzorgers en buurtorganisaties betrekken bij de aanleg en het onderhoud van speeltuinen in de buurt. En samen leuke en uitdagende speelactiviteiten organiseren.

Buiten spelen is leuk. Dat vinden heel veel Haagse kinderen. De gemeente Den Haag wil buitenspelen daarom stimuleren. Onderdeel daarvan is dat de gemeente ouders en verzorgers oproept om (meer) leuke en uitdagende activiteiten te organiseren in de speeltuinen in de buurt.

Inzetten voor speeltuin

Het stimuleren van buitenspelen is 1 van de doelstellingen van het Actieplan 'Papa, mama! Kom je buiten spelen?’. De gemeente wil graag dat ouders, verzorgers en buurtbewoners een rol spelen bij het toezicht, onderhouden en gebruiken van de Haagse speeltuinen. Ook u kunt een belangrijke rol spelen bij het creëren van veilige, schone en uitdagende speeltuinen in uw wijk. Wilt u zich ook inzetten om de favoriete speeltuin van uw kind leuker en veiliger te maken? Neem dan contact op met het Programmabureau Jeugd. Of lees de tips op www.denhaag.nl/spelen.

Buitenspelen is leuk! (foto: Henriëtte Guest)

Nieuwe speeltuinen

In de nota Spelen in de stad 2009 - 2013 kunt u lezen dat de gemeente investeert in nieuwe en ruime speeltuinen, die veilig en uitdagend zijn. Zo komen er speeltuinen voor mindervaliden in Escamp en Ypenburg en in het Zuiderpark is in september 2010 Zuiderpret geopend. De gemeente zorgt bij u in de wijk voor een goede spreiding van speeltuinen in de stadsdelen. De gemeente heeft daarbij 3 doelgroepen:

  • speeltuinen voor kinderen van 0-5 jaar
  • speeltuinen voor kinderen van 6-12 jaar
  • speeltuinen voor jongeren van 13-18 jaar

En ziet u een kapot speeltoestel? Meld u het dan zodat we samen kunnen zorgen voor schone en veilige speeltuinen.

Een overzicht van de Haagse speeltuinen in de stadsdelen vindt u op de kaarten die u kunt downloaden.

Locaties speelplaatsen in Den Haag

Meer informatie

 Op deze website vindt u tips en informatie over buitenspelen, zoals:

Gepubliceerd: 
13 maart 2014
Laatste wijziging: 
25 juli 2014

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?