Uw zoekopdracht

Atrium City Hall: geeft ruimte aan ideeën

Gepubliceerd: 
08 september 2010
Laatste wijziging: 
29 juli 2015

Het Atrium Den Haag is het ontmoetingscentrum in het stadhuis voor de burgers en de bezoekers van Den Haag. Er worden culturele, educatieve, maatschappelijke en commerciële evenementen en tentoonstellingen georganiseerd. Stichting Atrium City Hall organiseert deze verschillende activiteiten in het Atrium Den Haag.

Atrium City Hall presenteert DIS

DIS is een expositie. Na het succes van de tentoonstelling 'Gratis is het woord niet' nodigt curator Justine le Clercq oudere kunstenaars uit om werk te maken, geïnspireerd op het gedicht DIS van Jean Pierre Rawie.
Het verhaal begint in februari 2015. In Pulchri Den Haag vindt een bijzondere ontmoeting plaats. Oudere meesters maken kennis met jonge kunstenaars om samen in een moderne meester-gezel relatie aan de slag te gaan. Ze gaan kunstwerken maken, geïnspireerd op het gedicht DIS van Jean Pierre Rawie, speciaal voor de gelegenheid voorgedragen door Paul van Vliet. Hoe werkt die interactie tussen generaties? Waar schuurt het, waar tillen ze elkaar juist tot grotere hoogte? DIS volgt het allemaal.

De deelnemende kunstenaars zijn:

  • Meesters: Pat Andrea, Herman Gordijn, Roland Sohier, Ans Markus, Arno Kramer, Rommert Boonstra, Willem Diepraam, Han Mes, Maja van Hall, Aat Verhoog
  • Gezellen: Jakob de Jonge, Kim Nuijen, Marleen Kappe, Linda Kind, Marthe van de Grift, Linde Gadellaa, Dóra Benyó, Ringo Mollinger, Lonneke van der Palen, Suzanne van Soest

Er doet nog een derde groep mee: oudere vrijetijdskunstenaars. Niet gehinderd door het professionele juk hebben zij wellicht een hele andere benadering van DIS. Hoe? DIS laat het zien, met de werken én met de weg daar naar toe: de artistieke uitwisseling tussen de kunstenaars wordt nieuwsgierig gevolgd en vastgelegd op film.

U vindt alle kunstenaars, hun werken en filmpjes op www.expo-dis.nl en op de Facebook pagina. Wij ontvangen u graag bij DIS in het Atrium Den Haag tot en met donderdag 20 augustus 2015 of later in één van de andere steden. En rondom DIS worden diverse randactiviteiten georganiseerd, zoals workshops, talkshows en rondleidingen.

Activiteiten in het Atrium Den Haag

Openingstijden Atrium Den Haag

Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag: 7.00 - 19.00 uur
Donderdag: 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag: 9.30 - 17.00 uur
Zondag en feestdagen: gesloten

De organisatie Stichting Atrium City Hall

Stichting Atrium City Hall organiseert verschillende activiteiten in het Atrium Den Haag sinds de opening van het stadhuis in 1995. Dat doet zij op eigen initiatief, maar ook externen kunnen een evenement of tentoonstelling in het Atrium Den Haag organiseren. Samen geeft Atrium City Hall zo een breed beeld van wat er zich afspeelt in Den Haag en ver daarbuiten.

Atrium Den Haag, een plek van vele transformaties

Als een architect een drukbezochte openbare ruimte kraakhelder wit ontwerpt, kan het niet anders of het idee is dat de gebruikers van die ruimte er zelf kleur aan geven. Het Atrium in het stadhuis van Den Haag is een unieke locatie waarvan het stadsbestuur en de architect, Richard Meier, samen besloten dat het een actieve ontmoetingsplek zou worden. Open, gastvrij en dynamisch.

Dit idee komt nog steeds tot zijn recht. Al bij de eerste ontmoeting met de talrijke dagelijkse gebruikers van het gebouw, een bezoek aan een tentoonstelling of evenement, wordt duidelijk dat het Atrium een plek is die moeiteloos vele kleurrijke transformaties ondergaat en in grote mate bijdraagt aan de dynamiek van de stad. Een concert op de elf verdiepingen, een zwevende modetentoonstelling boven de gemeenteloketten of een groots banket na sluitingstijd; het Atrium staat open voor uiteenlopende en uitdagende ideeën.

Dansvoorstelling Zweep tijdens de Museumnacht 2012. Foto Joop van Nimwegen.

Facebook en brochure Atrium

Voor een goed visueel beeld van de activiteiten in het Atrium Den Haag, verwijzen wij graag door naar onze Facebook pagina. Stichting Atrium City Hall heeft een digitale brochure. Wilt u een gedrukte brochure ontvangen, stuur dan een mail naar info@atriumcityhall.nl met uw NAW-gegevens.

IJspaleis

Het Atrium Den Haag is de centrale hal van het stadhuis. Het gebouw alleen al is een hele attractie op zich. De Amerikaanse architect Richard Meier heeft het gebouw ontworpen. Door de vorm en de kleur wordt het ook wel ‘IJspaleis’ genoemd. De ontwerpen van Meier vallen op door hun strakke vorm, het gekozen materiaal en - een belangrijk element - hun witte uitstraling. Wit is voor Meier het symbool van helderheid, zuiverheid en perfectie. De mensen geven kleur aan het gebouw. Het daglicht is van groot belang in het stadhuis. Aan alle kanten, maar vooral door het glazen dak van het Atrium Den Haag, stroomt licht naar binnen, ogenschijnlijk oneindig gereflecteerd door de strakke witte gevels. Het Atrium Den Haag (4.500 vierkante meter) is het hart van het gebouw, zowel qua ontwerp als gebruik. Hier zijn de gemeentelijke balies te vinden, zoals de receptie, burgerzaken, sociale zaken en stadsdeelkantoor centrum. Daarnaast worden er diverse evenementen en tentoonstellingen georganiseerd. Met ruim 8.000 bezoekers per week is het Atrium Den Haag een aantrekkelijke locatie.

Kinder- en Jeugdburgemeester Den Haag

Sinds 2004 organiseert Atrium City Hall het educatief project Kinder- en Jeugdburgemeester in de Raadzaal van het stadhuis. Alle leerlingen in Den Haag in de leeftijd van gemiddeld 10 tot 14 jaar mogen samen met hun klas langskomen in de Raadzaal en voor een dag ervaren hoe het is om gemeenteraadslid te zijn. Het project is ontstaan met het idee om voor deze leerlingen culturele en maatschappelijke activiteiten toegankelijk te maken. Het draagt bij aan het ontwikkelen van communicatieve en sociale vaardigheden, wederzijds begrip, integratie en het opwekken van nieuwe interesses. Meer informatie is te vinden op www.kinderenjeugdburgemeesterdenhaag.nl.

Selecteer taal (EN, FR)

For English, please go to www.atriumcityhall.nl.

Pour le français, aller à www.atriumcityhall.nl.

Gepubliceerd: 
08 september 2010
Laatste wijziging: 
29 juli 2015

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?