Uw zoekopdracht
Product

Bouwtekeningen inzien

Gepubliceerd: 
26 mei 2015
Laatste wijziging: 
26 mei 2015

Wilt u bouwtekeningen inzien? Bij de balie Inzage Bouwtekeningen kunt u alle tekeningen inzien die gemaakt zijn vóór 1 oktober 2010. Tekeningen die na die tijd zijn gemaakt, zijn alleen digitaal beschikbaar.

Wilt u bouwtekeningen inzien die na 1 oktober 2010 zijn gemaakt? Dan kunt u terecht bij het Den Haag Informatiecentrum. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken want u kunt de tekeningen daar digitaal bekijken.

Wilt u bouwtekeningen inzien die voor 1 oktober 2010 zijn gemaakt? Dan kunt u alleen op afspraak terecht bij de balie Inzage Bouwtekeningen op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.

Aanvragen bouwtekeningen van voor 1 oktober 2010

Geef in het formulier aan welke bouwtekeningen u wilt inzien. U ontvangt een e-mail met daarin de data en tijden wanneer u de tekeningen kunt inzien. U vindt de balie Inzage Bouwtekeningen aan het Spui 70.

Mogelijkheden

Bij de balie Inzage Bouwtekeningen kunt u:

  • bouwvergunningdossiers, bouwtekeningen en bouwconstructieberekeningen inzien van voor 1 oktober 2010
  • sondering (grafiek van de draagkracht van de bodem/grondboringen) opvragen
  • situatietekeningen van de ligging van een pand opvragen (tekening van de omgeving van het pand)

Wat krijgt u ter inzage?

U krijgt het volledige bouwplan ter inzage. Dit is meestal meer dan alleen het adres dat u heeft opgevraagd. Bijvoorbeeld een heel blok met panden of een appartementencomplex. Het volledige bouwplan varieert van 1 map tot tientallen dozen. Bij de balie moet u zelf zoeken naar de informatie die u nodig heeft. De medewerkers kunnen u hierbij niet helpen. 

Documenten op USB-stick

U kunt de door u geselecteerde documenten tijdens de inzage ook als scan op een USB-stick laten zetten. De USB-stick kost € 2,50 (bovenop de inzageprijs van € 29,50) en wordt eenmalig gebruikt. De eerste 5 scans zijn dan zonder extra kosten, daarna betaalt u per scan (gelijk aan het afdruktarief). Als u bij een volgend bezoek nieuwe scans wilt, moet u een nieuwe USB-stick aanschaffen.

Kosten

  • Inzage in bouwtekeningen/bouwvergunningen/bouwconstructieberekeningen: € 29,50 per bouwplan. Dit inzagetarief geldt altijd, ook als u in de tekeningen niet vindt wat u zoekt.
  • Afdruk situatietekening: € 5 per adres
  • Afdruk sonderingen: € 5 per adres

Afdruktarieven per tekeningformaat:

Formaat Prijs
Afdruk A0 € 4
Afdruk A1 € 3
Afdruk A2 € 2,50
Afdruk A3 € 0,50
Afdruk A4 € 0,30

U kunt alleen met pin betalen.

Gepubliceerd: 
26 mei 2015
Laatste wijziging: 
26 mei 2015

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?