Dagontheffing milieuzone voor een dieselbestelauto, dieselvrachtauto of dieselautobus aanvragen

In sommige situaties kunt u een ontheffing aanvragen om met een vervuilende dieselbestelauto, dieselvrachtwagen of dieselautobus toch in de milieuzone te mogen rijden. Als u alleen heel af en toe met een vervuilend voertuig in de milieuzone rijdt, kunt u een dagontheffing aanvragen.

Rijdt u heel af en toe in de milieuzone met uw bestelauto, vrachtauto of autobus? Dan kunt u een dagontheffing aanvragen.

Voor een bestelauto

  • U kunt per jaar maximaal 6 keer een dagontheffing krijgen.
  • Per kenteken kunt u een dagontheffing krijgen, steeds voor 1 dag. De ontheffing loopt vanaf 0.00 uur en stopt om 6.00 uur de volgende dag. De ontheffing is dus 30 uur geldig.

Voor een vrachtauto of autobus

  • U kunt per jaar maximaal 12 keer een dagontheffing krijgen.
  • Per kenteken kunt u 1 dagontheffing krijgen, steeds voor 1 dag. De ontheffing loopt vanaf 0.00 uur en stopt om 6.00 uur de volgende dag. De ontheffing is dus 30 uur geldig.
  • Dieselvrachtwagens en dieselautobussen met emissieklasse 4 en 5 hoeven pas vanaf 1 april 2022 een dagontheffing aan te vragen. Voor voertuigen met emissieklasse 3 of lager moet u wel een dagontheffing aanvragen om in de milieuzone te mogen rijden.
U kunt de ontheffing vooraf aanvragen, maar ook op de dag dat u in de milieuzone rijdt. Personenauto’s komen niet in aanmerking voor een dagontheffing.

Bij het invullen van het aanvraagformulier in het Digitaal Loket van CityPermit leest u wat u nodig heeft bij uw aanvraag.

Vraag een ontheffing aan via onderstaande knop.

Na het aanvragen van een dagontheffing kunt u deze niet verzetten naar een andere datum. De gemeente betaalt geen kosten terug bij annuleren.

Tarieven in 2024:

  • dagontheffing voor een bestelauto: € 35,05
  • dagontheffing voor een vrachtauto of autobus: € 34,25

U ontvangt direct een bericht van de gemeente met uw ontheffing.

Bent u het niet eens met het besluit op uw aanvraag? Dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken. Informatie daarover treft u aan in de bijlagen bij het besluit.

Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar Begin link: milieuzone@denhaag.nl, einde link. of bel met 14070.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070