Persberichten

Nieuw tijdperk voor het Haagse nachtleven ingeluid

Den Haag zet het nachtleven in de spotlight met een gloednieuwe Nachtvisie. Dit betekent onder andere: nachtontheffingen buiten de gebruikelijke hotspots, een impulsregeling voor nachtinitiatieven en meer Haags talent in de nacht.

Den Haag werkt aan stad waarin iedereen onbeperkt mee kan doen

Het Haagse gemeentebestuur wil dat iedereen in Den Haag zich thuis voelt en onbeperkt mee kan doen. Of je nou een beperking hebt of niet. Met de agenda ‘In Den Haag doet iedereen onbeperkt mee’ maakt de gemeente hier werk van. In de agenda staan maatregelen om de stad toegankelijker te maken. Daarbij wordt gekeken naar fysieke obstakels zoals drempels of te krappe doorgangen, obstakels die mensen ervaren in de digitale wereld en sociale obstakels die gaan over respect en begrip voor elkaar.

Den Haag zet in op deelvoertuigen voor leefbare stad

Het aantal inwoners, forenzen en bezoekers in Den Haag neemt de komende jaren toe. Deze groei legt extra druk op de openbare ruimte. Tegelijkertijd streeft de stad ernaar om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Om deze uitdagingen aan te pakken en de leefbaarheid te verbeteren, zet Den Haag in op de Strategie Deelmobiliteit. Deze strategie geeft een impuls aan het gebruik van deelvoertuigen en duurzame vervoersmethoden.

Dagkaarttarief zorgt voor meer parkeerruimte voor vergunninghouders

Sinds 1 mei 2023 is er in 17 straten in het Oude Centrum en 5 straten in de Kuststrook van Scheveningen een pilot gestart met een dagkaarttarief. Dit dagtarief is bedoeld om straatparkeren te ontmoedigen en zo meer ruimte te maken voor bewoners met een parkeervergunning. De pilot is nu, iets meer dan een jaar na de start, geëvalueerd.

Haagse brug vernoemd naar grondlegger vegetarisch eten Elisabeth Valk-Heijnsdijk

Den Haag heeft nu officieel een Valk-Heijnsdijkbrug. Deze brug is op initiatief van bewoners vernoemd naar Elisabeth Valk-Heijnsdijk, grondlegger van vegetarisch eten in Nederland. Wethouder Robert Barker (Buitenruimte, Dierenwelzijn en Milieu): 'Het vernoemen van deze brug is een mooi eerbetoon aan een vrouw die streed voor vrouwen- en dierenrechten.'

Haagse losloopgebieden worden hondvriendelijker

Het Haagse gemeentebestuur investeert flink in het veiliger maken en verbeteren van losloopgebieden voor honden. Zeker 20 locaties verspreid over de hele stad worden de komende tijd aangepakt. Hiervoor wordt tot 2026 in totaal 500.000 euro vrijgemaakt.  

Onrust en saamhorigheid rond voetbalwedstrijden

Na de wedstrijd van het Nederlands elftal in de kwartfinale van het Europees kampioenschap voetbal is er op enkele plaatsen in Den Haag sprake geweest van ongeregeldheden; nadrukkelijk werd de confrontatie met de politie gezocht en agenten zijn met zwaar vuurwerk bestookt. Hiervoor zijn acht aanhoudingen verricht. Twee politiemensen liepen gehoorschade op.

Haagse campagne over verantwoord huisdierbezit van start: Wat denk je zelf!

Op stadsboerderij ’t Waaygat op Scheveningen heeft wethouder Robert Barker (Buitenruimte, Dierenwelzijn en Milieu) het officiële startsein gegeven voor de gemeentelijke bewustwordingscampagne over verantwoord huisdierbezit. De campagne met de slogan 'Wat denk je zelf! moet Hagenaars aan het denken zetten over wat het betekent om voor een huisdier te zorgen.

Groot aantal kinderfietsen ingeleverd tijdens Haagse inzamelactie

De afgelopen twee maanden heeft de gemeente Den Haag samen met Stichting Leren Doen en de ANWB kinderfietsen ingezameld. De fietsen worden na inzameling nagekeken, eventueel opgeknapt en kunnen daarna voor een klein bedrag worden aangeschaft door gezinnen die zelf moeilijk een goede kinderfiets kunnen kopen. In totaal zijn er de afgelopen maanden ruim 700 fietsen opgehaald. Dat zijn er veel meer dan vorig jaar, toen werden er 411 fietsen opgehaald.