Waardering en korting voor mantelzorgers

Zorgt u meer dan 8 uur per week voor iemand anders? Dan bent u een mantelzorger. Uw inzet wordt ook door de gemeente erg gewaardeerd. Sinds 2015 kunt u bij de gemeente waardering krijgen voor uw werk als mantelzorger. Kies iets uit van uw tegoed of krijg korting op verschillende uitjes met de Kortingspas.

Waardering uit de webwinkel

In de webwinkel van Den Haag Mantelzorg kiest u uit verschillende soorten waarderingen. Kies bijvoorbeeld voor een dagje uit of een praktisch product.

Zo werkt het:

  • Vul uw gegevens online in.
  • Na de aanmelding krijgt u een tegoed.
  • Zoek met dit tegoed iets uit in de webwinkel.

Er zijn ook andere vormen van waardering en ondersteuning voor mantelzorgers. De gemeente werkt hiervoor samen met Participatie Emancipatie Professionals Den Haag (PEP).

Voordeel met de Kortingspas

Als mantelzorgers heeft u recht op de Kortingspas. Met deze Kortingspas krijgt u korting of vrijkaarten voor bijvoorbeeld:

  • Pathé-bioscopen
  • het theater
  • een restaurant
  • een sportief uitje
  • of op verschillende diensten (zoals 8 uur gratis klussendienst-aan-huis)

U kunt meedoen aan interessante workshops en cursussen voor mantelzorgers. U krijgt ook het gratis magazine 'Iedereen'.

Kortingspas aanvragen

Vraag de pas aan via Den Haag Mantelzorg. Vul het formulier in en u krijgt de pas opgestuurd. Op deze website vindt u ook alle aanbiedingen.

Vervangende zorg (respijtzorg)

Zorgt u langere tijd voor een ander? Dan is het belangrijk dat u de zorg af en toe even kunt overdragen. Bijvoorbeeld tijdens een vakantie of als u een dag vrij wilt. Dit heet respijtzorg. Professionals en vrijwilligers nemen de zorg tijdelijk van u over.

Lees meer over respijtzorg.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Met de Wmo krijgt u hulp als u dat nodig heeft. De gemeente geeft advies welke hulp bij u past. U vraagt dit daarna zelf aan. Geneeskundige hulp zoals zorg of verpleging regelt u op een andere manier.

Lees meer over de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Gepubliceerd: 16 oktober 2015Laatste wijziging: 21 november 2019