Waardering en korting voor mantelzorgers

Zorgt u meer dan 8 uur per week voor iemand anders? Dan bent u een mantelzorger. Uw inzet wordt ook door de gemeente erg gewaardeerd. Sinds 2015 kunt u bij de gemeente waardering krijgen voor uw werk als mantelzorger. Kies iets uit van uw tegoed of krijg korting op verschillende uitjes met de Kortingspas.

Waardering voor mantelzorgers

De gemeente is blij met iedereen die voor een familielid, vriend of buurman zorgt. Zorgt u al langer dan 3 maanden, minimaal 8 uur per week, voor iemand die woont in Den Haag? Dan biedt de gemeente u een pluim aan: een tegoed dat u in een webwinkel kunt besteden aan producten of belevenissen. Lees meer informatie of meld u aan via de website van Den Haag Mantelzorg

Er zijn ook andere vormen van waardering en ondersteuning voor mantelzorgers. Lees hierover meer op de website van Den Haag Mantelzorg.

Vervangende zorg (respijtzorg)

Zorgt u langere tijd voor een ander? Dan is het belangrijk dat u de zorg af en toe even kunt overdragen. Bijvoorbeeld tijdens een vakantie of als u een dag vrij wilt. Dit heet respijtzorg. Professionals en vrijwilligers nemen de zorg tijdelijk van u over.

Lees meer over respijtzorg.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Met de Wmo krijgt u hulp als u dat nodig heeft. De gemeente geeft advies welke hulp bij u past. U vraagt dit daarna zelf aan. Geneeskundige hulp zoals zorg of verpleging regelt u op een andere manier.

Lees meer over de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Gepubliceerd: 16 oktober 2015Laatste wijziging: 1 oktober 2021