Hulp bij administratie en geldzaken

Zelf uw administratie en geldzaken doen? Maar lukt het u niet om uw papieren op orde te krijgen of te houden? Vraag dan een bekende om hulp. Is er niemand die u kan helpen? Dan zijn er organisaties die u (gratis) helpen bij het doen van uw administratie en geldzaken.

Het is fijn om een overzichtelijke administratie te hebben. U weet dan wanneer de vaste lasten worden afgeschreven. Of wanneer u een rekening moet betalen. Ook ziet u meteen of u nog geld heeft om bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine te kopen of om een vakantie te boeken.

Hulp die u zelf regelt

Vraag bekenden zoals familie, vrienden of buren om u te helpen. Bijvoorbeeld om post te ordenen, om een rekening uit te leggen of om een kasboek met uw uitgaven op te stellen. Is er niemand in uw omgeving die kan helpen? Of heeft u meer hulp nodig? Bijvoorbeeld als u schulden heeft? Dan zijn er organisaties die u kunnen helpen.

Hulp bij administratie en geldzaken

Vraag hulp bij administratie en geldzaken bij een van deze organisaties.

  Schulden

  Een schuld voorkomen is natuurlijk het beste. Ook kleine schulden zijn vaak zelf op te lossen. Lees meer wat u zelf kunt doen op de pagina Zelf schulden aflossen of voorkomen.

  Heeft u toch schulden en komt u er niet meer uit? De gemeente kan u hierbij helpen. Meld u dan aan voor schuldhulpverlening.

  Hulp op juridisch gebied

  Heeft u juridische problemen of vragen? Bijvoorbeeld over belastingen, toeslagen of uitkeringen? Of vindt u dat een schuld niet terecht is? Vraag gratis juridische hulp bij:

  Voor vragen over uw administratie kunt u ook terecht bij een onafhankelijk cliëntondersteuner.

  Gepubliceerd: 20 april 2016Laatste wijziging: 12 januari 2023