Opvang voor daklozen uit Midden- en Oost-Europa (Perspektywa)

Voor EU-arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa die dakloos zijn of dreigen te worden kan het terugkeerproject Perspektyva hulp bieden.

De naam Perspektywa komt van het Poolse woord voor perspectief. De Poolse Stichting Barka wil perspectief bieden door hulp te geven aan dakloze arbeidsmigranten. Deze stichting helpt bij de terugkeer naar het land van herkomst. Dat gebeurt met een zorgtraject of opvang. De opvang zorgt dat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen en werken. De daklozen krijgen begeleiding in hun eigen taal. Tijdens het traject verblijven zij bij het Leger des Heils aan de Binckhorstlaan 115.

Voorwaarden

De opvang is bedoeld voor EU-arbeidsmigranten die:

  • dakloos zijn, en
  • uit Polen, Bulgarije, RoemeniĆ«, Hongarije, TsjechiĆ«, Slowakije, SloveniĆ«, Estland, Letland, Litouwen of een andere EU-lidstaat komen, en
  • geen recht hebben op sociale voorzieningen zoals een uitkering

Contact

Wie aan de voorwaarden voldoet, kan rechtstreeks contact opnemen met Stichting Barka (www.barkanl.org) of naar het inloopspreekuur komen van het Daklozenloket, Binckhorstlaan 119-1. Dit kan elke werkdag tussen 11.00 en 14.00 uur. Aan het loket kan een afspraak met Barka gemaakt worden voor een intakegesprek, indien mogelijk in de eigen taal.

Zie ook: Daklozenzorg

    Gepubliceerd: 3 september 2018Laatste wijziging: 27 september 2018