Aanvragen bijstand 27 jaar of ouder

Wilt u een bijstandsuitkering aanvragen? Dan verloopt uw aanvraag via het portaal Werk en Inkomen. Het portaal is een persoonlijke omgeving op internet die is gekoppeld is aan uw DigiD. In het portaal doorloopt u een aantal stappen voor uw aanvraag. U leest op deze pagina wat de gemeente van u verwacht en wat u van de gemeente kunt verwachten.

Invullen vragenlijst inkomen

U logt met uw DigiD-gegevens in op het portaal Werk en Inkomen. Vul dan zo snel mogelijk de vragenlijst 'Inkomen' in. Deze activiteit staat voor u klaar op het portaal. Pas na het invullen van de vragenlijst kan de gemeente uw aanvraag beoordelen. Als er nog gegevens ontbreken neemt de gemeente schriftelijk contact met u op.

Let op!
Het portaal Werk en Inkomen sluit direct nadat u geen activiteiten meer heeft en de vragenlijst 'Inkomen' heeft ingevuld. U kunt dan niet meer inloggen.

Vervolg

Nadat u de aanvraag heeft ingediend, neemt de gemeente contact met u op om vervolgafspraken te maken. Zorg daarom dat u uw contactgegevens juist invult op het portaal Werk en Inkomen.

Contact

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met SZW.

Bijstand aanvragen

Heeft u deze handleiding gelezen? Dan kunt u bijstand aanvragen.

Gepubliceerd: 5 maart 2019Laatste wijziging: 27 maart 2020