Eigen geldplan maken van Startpunt Geldzaken

Inwoners van Den Haag kunnen zelf online hun inkomsten en uitgaven plannen. De gemeente heeft zich aangesloten bij het Startpunt Geldzaken van het Nibud. Via Startpunt Geldzaken ordent u stap voor stap uw geldzaken.

U doet dit wanneer het u uitkomt en in uw eigen tempo. Haal dus meer uit uw geld en maak uw eigen geldplan.

Uw eigen plan maken

Vindt u het lastig om uit te komen met uw geld? Of ligt u wakker omdat u financiële zorgen heeft? Of heeft u juist geld over? Dan kunnen de geldplannen van Startpunt Geldzaken Den Haag u helpen. In deze geldplannen staan adviezen, tips en belangrijke actiepunten passend voor uw situatie. Ook wordt een voorbeeldplan gegeven van mensen in vergelijkbare situaties. Met deze geldplannen wordt u stap voor stap geholpen uw geldzaken in balans te brengen en te houden. Het invullen van de geldplannen is anoniem en gratis.

Geldplannen

De geldplannen zijn er voor huishoudens in verschillende omstandigheden. In deze geldplannen krijgt u tips en adviezen hoe u het beste met uw geld om kunt gaan en waarop u kunt besparen.

Geldplan voor uw situatie

Kies het geldplan dat het beste bij uw situatie past.

Heeft u financiële problemen? Met dit geldplan wordt eerst gekeken naar de ernst van uw situatie en wat voor hulp nodig is. Daarna wordt er een overzicht gemaakt van uw financiële situatie. U krijgt dan belangrijke actiepunten te zien die u helpen om uit de geldzorgen te komen.

Vindt u het moeilijk om elke maand rond te komen? Dan geeft dit geldplan u tips die het beste bij uw situatie passen. Ook krijgt u een voorbeeldplan te zien hoe mensen in een vergelijkbare situatie grip op hun geldzaken hebben gekregen.

Heeft u regelmatig geld over? Dan kan dit geldplan u helpen bij het maken van uw keuze om te sparen, af te lossen of te beleggen.

Voor kinderen zijn vele regelingen beschikbaar. Zoveel, dat ouders makkelijk de weg kwijt raken. Denk aan regelingen voor kinderopvang, schoolkosten en sport of hobby. Dit geldplan wijst u daarop. Maak gebruik van alle regelingen waar u recht op heeft.

Veel ouders en grootouders willen graag een financiële bijdrage leveren aan de studie van hun (klein)kinderen later. Wilt u ook sparen voor een studie van uw (klein)kind? Bepaal dan met dit geldplan welk bedrag u opzij wilt en kunt zetten. Zo verkleint of voorkomt u zelfs dat uw (klein)kind een studieschuld heeft.

18 jaar? Dan verandert er een hele hoop. Denk aan stemmen en autorijden. Maar mensen vanaf 18 jaar zijn ook zelf verantwoordelijk voor hun geldzaken. Zoals voor het afsluiten van een zorgverzekering, aanvragen van zorgtoeslag en terugbetalen van leningen. In het geldplan ‘Bijna 18’ staat wat er geregeld moet worden voor de 18e verjaardag. Het geldplan geeft inzicht in inkomsten en uitgaven, lasten en kosten, op tijd betalen en geld sparen. Wees voorbereid en vul meteen het geldplan in! Zie ook de tips voor Haagse jongeren die 18 jaar worden.

Overzicht geldplannen

Wilt u liever eerst het overzicht van deze geldplannen bekijken? Ga dan naar de website denhaag.startpuntgeldzaken.nl.

Logo Startpunt Geldzaken

Startpunt Geldzaken

Het Startpunt Geldzaken is een samenwerking van Nibud, Vereniging Eigen Huis, Vereniging van Effectenbezitters en de Financial Planning Standard Board Nederland.

Contact

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met SZW.

Zie ook

Gepubliceerd: 18 mei 2018Laatste wijziging: 27 november 2018